«Ήταν μεγαλύτεροι κι έπρεπε να τους μιλήσω»: Κέρδισε σεβασμό ως κόουτς και ετοιμάζεται τώρα για την Μπράιτον!

Ο Φαμπιάν Χιούρτζελερ μόλις στα 30 του χρόνια είχε κληθεί να γίνει ο πρώτος προπονητής της Ζανκτ Πάουλι. Και βρέθηκε σε μια κατάσταση στην οποία έπρεπε να διαχειριστεί παίκτες μεγαλύτερους από εκείνον. Και το ίδιο θα κάνει και στην Μπράιτον μόλις υπογράψει. Απλά τώρα γνωρίζει τον τρόπο…  



«Ήταν μεγαλύτεροι κι έπρεπε να τους μιλήσω»: Κέρδισε σεβασμό ως κόουτς και ετοιμάζεται τώρα για την Μπράιτον!

Ο διαφαινόμενος νέος προπονητής των «γλάρων», πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε αντικαταστήσει στον πάγκο της Ζανκτ Πάουλι τον Τίμο Σουλτς. Και από συνεργάτης του τελευταίου, γνωρίζοντας φυσικά πράγματα και καταστάσεις, έπρεπε να γίνει εκείνος ο επικεφαλής. 

Έπρεπε να βρει τρόπο να κάνει τους παίκτες του να καταλάβουν ότι όφειλαν όλοι να πορευτούν στην ίδια κατεύθυνση. Και πως εκείνος δεν είχε σκοπό να επιβληθεί με φωνές. «Δεν ήταν… παιδάκια. Ήμουν μικρότερος, ηλικιακά, απ’ ορισμένους παίκτες και προφανώς έπρεπε να κερδίσω το σεβασμό με διαφορετικό τρόπο. Μέσα από ιδέες για το ποδόσφαιρο και τη σκληρή δουλειά.

Στο πρώτο μίτινγκ που κάναμε απλά τους ρώτησα αν ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουμε ενωμένοι και τους ξεκαθάρισα πως θα παραμείνω ο ίδιος. Ο φιλικός Φαμπιάν. Απλά θα έπρεπε να παίρνω, πια, σημαντικές αποφάσεις, ορισμένες εκ των οποίων θα ήταν και σκληρές» είχε αναφέρει ο Χιούρτζελερ που πλέον δείχνει έτοιμος να βρεθεί στην τεχνική ηγεσία της Μπράιτον στη θέση του Ντε Τζέρμπι.

Κώστας Ζάλιαρης