«Φελίπε, μετάνιωσες;» - Η ατάκα του Κλοπ για Λίβερπουλ - Κουτίνιο το 2017 και το… άγαλμα στο «Άνφιλντ»!

Πέρασαν επτά χρόνια από μία ιδιαίτερη δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ για τον Φελίπε Κουτίνιο. Και πλέον, επήλθε η δικαίωση. Ο ορισμός της δικαίωσης. Ο Γερμανός είχε δίκιο. Ο Βραζιλιάνος είπε «ναι» στην αποχώρηση από τη Λίβερπουλ και έγινε «ένας ακόμη ποδοσφαιριστής»!



«Φελίπε, μετάνιωσες;» - Η ατάκα του Κλοπ για Λίβερπουλ - Κουτίνιο το 2017 και το… άγαλμα στο «Άνφιλντ»!

Παρελθόν από την Άστον Βίλα αποτελεί εδώ και μερικές ώρες ο Φελίπε Κουτίνιο, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να καταγράφει 43 συμμετοχές με τους «βίλανς» σε όλες τις διοργανώσεις, να σκοράρει έξι φορές, αλλά να μην πείθει γενικώς, με συνέπεια να έχει αποχωρήσει και με τη μορφή δανεισμού εκτός Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι πως ο Κουτίνιο δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε αυτό που αρκετοί θα περίμεναν, όταν τον έβλεπαν στο «Άνφιλντ». Τότε, που πραγματοποιούσε εξαιρετικές σεζόν με τη Λίβερπουλ, τότε που τον ήθελαν οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ τον συμβούλευε να μείνει στο club.

Ελάχιστοι θα θυμάστε πιθανώς εκείνη την δήλωσή του, αλλά ο Γερμανός είχε ρωτηθεί το 2017, για τα μεταγραφικά σενάρια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με αφορμή τον Φελίπε Κουτίνιο. Και ήταν ξεκάθαρος.

«Του έχω πει να μείνει εδώ. Αν συνεχίσει στη Λίβερπουλ και δεν φύγει, κάποια στιγμή θα του φτιάξουν «άγαλμα» έξω από το γήπεδο. Αν πάει σε άλλη top ομάδα, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν, θα είναι απλά ένας ακόμη παίκτης!».

Αυτό του είχε πει τότε. Αλλά έναν χρόνο μετά, ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να αποχωρήσει και η Λίβερπουλ αποδέχθηκε πρόταση 90 εκατομμυρίων από την Μπαρτσελόνα. Μία εξαετία μετά, ο Κουτίνιο είναι απλώς ένας… ακόμη ποδοσφαιριστής που μένει ελεύθερος!

Δημήτρης Μανάκος