Μόνο ο… κόσμος της Σκωτίας ήταν εκεί: «Διασύρθηκε» με πέντε γκολ από τη Γερμανία στην πρεμιέρα του EURO! (vids)

Κυριαρχική Γερμανία, άνετη νίκη στην πρεμιέρα του EURO και εμφάνιση που δείχνει πως στην χώρα της, στην έδρα της και το «σπίτι» της, δεν θα την κερδίσει κανείς εύκολα. «Θύμα» της η Σκωτία, που ηττήθηκε εύκολα με 5-1 και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με «10» ποδοσφαιριστές. Απογοήτευση για το σύνολο του Στιβ Κλαρκ, περηφάνια για τον κόσμο των Σκωτσέζων!



Μόνο ο… κόσμος της Σκωτίας ήταν εκεί: «Διασύρθηκε» με πέντε γκολ από τη Γερμανία στην πρεμιέρα του EURO! (vids)

Αν είδε κανείς, πριν από την έναρξη της πρεμιέρας του EURO 2024, τα συγκινημένα πρόσωπα των Γερμανών και των Σκωτσέζων, κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, θα αντιλήφθηκε πλήρως τι ακριβώς σημαίνουν οι υποχρεώσεις της εκάστοτε χώρας για το εκάστοτε έθνος.

Το πρόβλημα όμως για τους Σκωτσέζους, στην 1η αγωνιστική, ήταν το γεγονός πως ο κόσμος τους ήταν ο μόνος που βρέθηκε στο γήπεδο. Διότι το σύνολο του Στιβ Κλαρκ ήταν ολότελα εκτός αγώνα εξ’ αρχής και έπεσε δικαίως «θύμα» της Γερμανίας, που επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία με 5-1.

Η εξέλιξη της συνάντησης έγινε αντιληπτή από την αρχή… Ο Φλόριαν Βιρτς αρχικά, άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό από κοντά, με συνέπεια να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας, που βρίσκει γκολ σε EURO.

 

Εννέα λεπτά μετά, ο Τζαμάλ Μουσιάλα έκανε το 2-0, με υπέροχη προσπάθεια εντός περιοχής. Πήρε την μπάλα εντός περιοχής, «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο και μετουσίωσε σε ασίστ την πάσα του Κάι Χάβερτς.

 

 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τη Γερμανία και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Σκωτία. Ο Πόρτεους αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Χάβερτς «έγραψε» με πέναλτι το 3-0, σκοράροντας για 3η φορά στην καριέρα του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εν συνεχεία, ακολούθησε το γκολ του Φίλκρουγκ στο 68’. Έκανε το 4-0, πέντε λεπτά αφότου πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ. Δύσκολα τα πράγματα για την Σκωτία, παρά το αυτογκόλ του Ρίντιγκερ στο 87’, δέχθηκε και 5ο γκολ στο φινάλε από τον Εμρέ Τσαν. Απογοήτευση και προβληματισμός, οδεύει πλέον στην 2η αγωνιστική, στην οποία είναι τυπικά γηπεδούχος απέναντι στην Ελβετία.

Δημήτρης Μανάκος