Αυτό που του άξιζε μετά από τέτοιο ματς: Όλο το γήπεδο στο πόδι για τον Κροος! (vid)

Είναι το τελευταίο του Euro. Είναι οι τελευταίες του στιγμές στα γήπεδα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Τόνι Κροος έκανε απίθανο παιχνίδι στο 5-1 της Γερμανίας επί της Σκωτίας και εισέπραξε αυτό που πραγματικά του άξιζε. Μια καθολική αποθέωση, με τον κόσμο απ' άκρη σ' άκρη στις εξέδρες να τον χειροκροτά όρθιος.  



Αυτό που του άξιζε μετά από τέτοιο ματς: Όλο το γήπεδο στο πόδι για τον Κροος! (vid)

Είχε βάλει στόχο ν' αποχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να βρίσκεται ακόμα σε κορυφές κι όχι όταν η καριέρα του θα έχει πάρει κατηφορική πορεία...

Σε συλλογικό επίπεδο τα κατάφερε περίφημα, ρίχνοντας τους τίτλους τέλους ως Πρωταθλητής Ευρώπης και Ισπανίας με τη φανέλα της Ρεάλ.

Τώρα, φορά για τελευταίες στιγμές το εθνόσημο στο στήθος και παίζει στο τελευταίο Euro της καριέρας του, μπροστά στους συμπατριώτες του.

Κι όχι απλά παίζει ή δίνει το «παρών», αλλά μοχθεί και κάνει ό,τι περνά απ' τα πόδια του.

Ο Τόνι Κροος στο πρώτο ημίχρονο του ματς με τη Σκωτία είχε 55/55 μεταβιβάσεις και συνολικά έφτασε στις 101/102, με ποσοστό επιτυχίας στο 99%!

Είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιαστεί σε Euro τουλάχιστον από το 1980 και μετά, από ποδοσφαιριστή με 100+ μεταβιβάσεις σε μια αναμέτρηση.

Όλο δικό του και πέρα ως πέρα δίκαιο το standing ovation όταν έγινε αλλαγή στο 80'...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης