Η τελευταία πρεμιέρα σε Euro προσφέρει ελπίδα, απέναντι σε κάθε «στραβό» ξεκίνημα της Αγγλίας (vid)

Απόψε ξεκινά ακόμα ένα ταξίδι για την Αγγλία. Αυτό που θα επιβεβαιώσει γιατί στη διοργάνωση του 2020 η ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό. Η πίεση έχει αυξηθεί... πριν καν γίνει η πρώτη σέντρα. Και η ιστορία των «τριών λιονταριών» στις πρεμιέρες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάνουν τους οπαδούς να ... ξεροκαταπίνουν. Και να ευελπιστούν πως το προ τριετίας ξεκίνημα, μπορεί να φέρει την αλλαγή.   



Η τελευταία πρεμιέρα σε Euro προσφέρει ελπίδα, απέναντι σε κάθε «στραβό» ξεκίνημα της Αγγλίας  (vid)

Στα τελευταία 18 παιχνίδια της σε επίπεδο Euro (εξαιρουμένης της κατάληξης σε διαδικασία των πέναλτι), η εθνική ομάδα της Αγγλίας έχει υποστεί μονάχα μια ήττα. Κι αυτό είναι απόλυτα θετικό και ενδεικτικό των αλμάτων εξέλιξης, προόδου και δημιουργίας ενός συνόλου που μπορεί επιτέλους να φτάσει στον θρίαμβο και την κατάκτηση του τροπαίου.

Βέβαια, μιλάμε και για τη μοναδική ομάδα που έχει παίξει 38 αναμετρήσεις και δεν έχει πάρει ποτέ το τρόπαιο...

Αν λάβουμε υπόψιν μας την έναρξη της διαδρομής στη διοργάνωση του 2020 που διεξήχθη με έναν χρόνο αναβολή, τότε όλα... βαίνουν καλώς. Όσο δύσκολα κι είχε έρθει εκείνο το 1-0 επί της Κροατίας το καλοκαίρι του 2021 με το γκολ του Στέρλινγκ, αποτέλεσε την αρχή της πορείας μέχρι και την τελευταία μέρα του τουρνουά.

Γυρίζοντας το χρόνο πιο πίσω, από το Euro του 1980 - στην πρώτη τελική φάση της διοργάνωσης με 8 ομάδες χωρισμένες σε δυο ομίλους - τα πράγματα δεν ήταν και τόσο θετικά στο πρώτο ματς...

Φυσικά, η πιο επιτυχημένη πορεία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξαιρουμένης της κατάστασης του 2020, ήταν το 1996, όπου τα «τρία λιοντάρια» ξεκίνησαν με ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Ελβετία και το όνειρο τερματίστηκε στα πέναλτι του ημιτελικού απέναντι στους Γερμανούς...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης