Φτάνοντας στα νοκ-άουτ... αναίμακτα: Η Αγγλία οχυρώνει τα μετόπισθεν στα γκρουπ του Euro

Ασφαλώς η κουβέντα που γίνεται μετά το ματς με τη Σερβία είναι τα προβλήματα που παρουσίασε η εθνική ομάδα της Αγγλίας στην πρεμιέρα της στο Euro 2024, ωστόσο, το σύνολο του Σάουθγκεϊτ συνέχισε μια φοβερή επίδοση που διατηρείται από τη διοργάνωση του 2016 και είναι μοναδική στα χρονικά του θεσμού!  



Φτάνοντας στα νοκ-άουτ... αναίμακτα: Η Αγγλία οχυρώνει τα μετόπισθεν στα γκρουπ του Euro

Το γκολ του Μπέλιγχαμ με κεφαλιά στο 13ο λεπτό ήταν αρκετό για τα «τρία λιοντάρια» ώστε να κάνουν το θετικό ξεκίνημα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να βρεθούν στην κορυφή του ομίλου τους μετά και το 1-1 των Δανών με τους Σλοβένους λίγη ώρα νωρίτερα.

Η εικόνα των Άγγλων δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική, ωστόσο, ο σκοπός επετεύχθη. Κι αν κάτι προσφέρει μεγάλη ελπίδα στον κόσμο της ομάδας του Σάουθγκεϊτ είναι πως και στο τουρνουά του 2020 πάλι στα γκρουπ οι διεθνείς έπαιζαν... τόσο – όσο, προτού φορτσάρουν στα νοκ-άουτ.

Με αυτό το 1-0, λοιπόν, η Αγγλία έγινε η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε πέντε παιχνίδια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη φάση των ομίλων!

Το σερί αυτό ξεκίνησε από το τελευταίο ματς του γκρουπ του 2016 κόντρα στη Σλοβακία (0-0), προτού έρθει το ιστορικό «χαστούκι» με τον αποκλεισμό από τους Ισλανδούς.

Ακολούθησαν οι αναμετρήσεις του Euro 2020 όπου σημειώθηκε το 1-0 επί των Κροατών στην πρεμιέρα με το γκολ του Στέρλινγκ, το 0-0 με τη Σκωτία και το 1-0 απέναντι στους Τσέχους, ενώ, φέτος έχουμε το 1-0 στην κόντρα με τη Σερβία!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης