«Θες τον τίτλο; Ανέβα ένα… βουνό!» - Το ξεκίνημα – φωτιά της Άρσεναλ στη νέα Premier League!

Το δυσκολότερο πρόγραμμα από κάθε λογής ομάδα του Big 6, αναφορικά με το ξεκίνημα της σεζόν, έχει δεδομένα η Άρσεναλ. Πέντε ματς, τρία εκτός έδρας, με ομάδες που τελείωσαν την περσινή σεζόν στις ευρωπαϊκές θέσεις. Συμπεριλαμβάνεται σε αυτές η Μάντσεστερ Σίτι, με την εξόρμηση στο «Έτιχαντ» να έρχεται φέτος από νωρίς…



«Θες τον τίτλο; Ανέβα ένα… βουνό!» - Το ξεκίνημα – φωτιά της Άρσεναλ στη νέα Premier League!

Γνωστό έγινε πριν από μερικά λεπτά το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν της Premier League. Και αν ρίξει κάποιος μία… πρόχειρη ματιά στις πρώτες αγωνιστικές που έκαναν την εμφάνισή τους, τότε θα διαπιστώσει πως η Άρσεναλ είναι ίσως η ομάδα του Big 6, με τη δυσκολότερη «αποστολή» όλων, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Αρχικά, η «πρεμιέρα» της θα λάβει χώρα στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στη Γουλβς, την στιγμή που η τελευταία αγωνιστική της στη σεζόν, θα είναι απέναντι στην Σαουθάμπτον, στο «Σεντ Μέρις», στις 25 Μαΐου.

Αμφότερες περιπτώσεις φαντάζουν… θετικές για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, με το μεγάλο «ζόρι» να έγκειται στο ξεκίνημα της χρονιάς. Διότι στην 2η στροφή του πρωταθλήματος, οι «κανονιέρηδες» θα πάνε στο «Βίλα Παρκ», να συναντήσουν την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, και εν συνεχεία, στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, θα παίξουν με Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι, επίσης εκτός έδρας!

Το πρώτο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ το επόμενο στις 14 Ιανουαρίου.

Δημήτρης Μανάκος