Η αγωνιστική που μπορεί να κρίνει τα πάντα: Η τελευταία «στροφή» της Premier League στις 25 Μαΐου!

Χωρίς πολύ μεγάλο παιχνίδι, αλλά με αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις θα ολοκληρωθεί η σεζόν της Premier League! Εκτός έδρας παίζουν Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ, υποδέχεται την Άστον Βίλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα κρίνει άραγε η 25η Μαΐου μία ολόκληρη χρονιά;  



Η αγωνιστική που μπορεί να κρίνει τα πάντα: Η τελευταία «στροφή» της Premier League στις 25 Μαΐου!

Κοιτά κανείς το πρόγραμμα της Premier League και δεν μπορεί να περιμένει την έναρξη του πρωταθλήματος. Προφανώς και έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο. Αλλά η εμφάνισή του και μόνο, σε συνδυασμό με το πρώτο μεγάλο παιχνίδι που θα δούμε στην 1η αγωνιστική της νέας σεζόν, προφανώς και δημιουργεί μία τεράστια προσμονή.

Αναφερόμαστε φυσικά στο Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι, με τους «μπλε» να ξεκινούν μία αγωνιστική περίοδο απέναντι στον πρωταθλητή της προηγούμενης χρονιάς, για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα.

Από εκεί και πέρα όμως, το ενδιαφέρον μας στρέφεται και στο φινάλε της σεζόν; O επίλογος θα «γραφτεί» στις 25 Μαΐου και προφανώς εκεί, ενδέχεται να κριθούν τα πάντα. Ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, ακόμη και όσες θα σωθούν ή θα επιστρέψουν στην Championship!

Ποια είναι λοιπόν, η τελευταία αγωνιστική της Premier League; Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε μεγάλο ματς. Η Μάντσεστερ Σίτι παίζει εκτός έδρας με τη Φούλαμ, η Άρσεναλ στο «Σεντ Μέρις» με τη Σαουθάμπτον, η Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με την Κρίσταλ Πάλας και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εντός έδρας, με την Βίλα του Έμερι.

Το τελευταίο μπορεί να διαδραματίζει και κομβικό ρόλο, την στιγμή που η Τότεναμ θα υποδέχεται την Μπράιτον, και η Τσέλσι θα συναντά στο «Σίτι Γκράουντ» τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όσον αφορά τις ομάδες που ανέβηκαν; Η Λέστερ ίσως να χρειάζεται βαθμούς στο «σπίτι» της Μπόρνμουθ, ενώ η Ίπσουιτς θα ολοκληρώνει τη χρονιά, ξανά εντός έδρας. Υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ του Ντίνου Μαυροπάνου.

Δημήτρης Μανάκος