«Αυτός, μόνο αυτός»: Οι δύο λόγοι που το Twitter αποθεώνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (vid)

Κριστιάνο Ρονάλντο. Όλα τα μάτια πάνω του. Όλοι οι φακοί πάνω του. Τα χρόνια περνούν. Οι αναμνήσεις δεν ξεθωριάζουν. Η μπάλα δεν ξεχνιέται. Ο χρόνος, ίσως για πρώτη φορά, από τότε που απέκτησε ρεαλιστική βάση, μοιάζει να έχει αντίπαλο. Η Πορτογαλία κερδίζει. Ο Κριστιάνο πανηγυρίζει ξανά, στο 6ο του EURO. Ακόμη και αν δεν έχει σκοράρει, παρότι το νικητήριο γκολ μπήκε αργά. Ακολουθεί αποθέωση. Για δύο λόγους… Ο τρίτος προφανώς και αφορά το ότι είναι… αυτός!



«Αυτός, μόνο αυτός»: Οι δύο λόγοι που το Twitter αποθεώνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο! (vid)

Η αναμέτρηση της Πορτογαλίας έχει ολοκληρωθεί. Η 3η ανατροπή στην φάση της 1ης αγωνιστικής του EURO 2024 είναι γεγονός, την στιγμή που στην προηγούμενη, αντίστοιχη διοργάνωση, είχαμε μόλις δύο!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τα κατάφερε. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, αλλά επέστρεψε. Ευνοήθηκε και ισοφάρισε με αυτογκόλ και ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Κονσεϊσάο, που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα. Αυτός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Πορτογαλίας που σκοράρει σε ντεμπούτο του στο EURO. Καλά καταλάβατε. Ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ίσως αυτός να είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο, που δίχως να σκοράρει, καταφέρνει να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ναι, ίσως λόγω του 6ου του EURO. Οι «haters» θα πουν πως βρέθηκε τρεις φορές εκτεθειμένος. Άλλοι πως έπεσε εύκολα σε μία, δύο φάσεις στο ξεκίνημα. Άλλοι πως εκτέλεσε φάουλ για 29η φορά στην καριέρα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δίχως να έχει σκοράρει σε καμία. Και σε μερικοί πως ακόμη και στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στην πραγματικότητα όμως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η πλειοψηφία του Twitter τον αποθεώνει για δύο συγκεκριμένους λόγους. Ο κάθε ένας από αυτούς έλαβε χώρα σε κάθε ημίχρονο. Στην πρώτη περίπτωση, αφορά ένα εκπληκτικό τακουνάκι που έκανε για τον Βιτίνια. Δεν μετουσιώθηκε σε ασίστ, αλλά τα σχόλια που επικρατούν για αυτόν, τον χαρακτηρίζουν ως τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη! Ακόμη και σε αυτήν την ηλικία…

Όσον αφορά τον δεύτερο λόγο της αποθέωσης του «CR7»; Έχει να κάνει με την αντίδρασή του στη λήξη… Αγκάλιασε ευθύς αμέσως τον Κονσεϊσάο, ξεσήκωσε τον κόσμο και έδειξε πως το τελευταίο του EURO, αναμένεται να το ζήσει στον απόλυτο βαθμό!

Δημήτρης Μανάκος