Τα xGoals της Αγγλίας είναι απόλυτα χαρακτηριστικά των προβλημάτων της στο Euro 2024...

Η προβλέψιμη ανάπτυξη και η αδυναμία να βοηθήσουν στο σκοράρισμα ο Κέιν και οι πιο επιθετικογενείς παίκτες, έχουν προκαλέσει στατιστικά με τα οποία τα «τρία λιοντάρια» έχουν κάνει και... υπέρβαση με τα δυο τέρματα που έχουν πετύχει μέχρι στιγμής στη φάση των ομίλων.  



Τα xGoals της Αγγλίας είναι απόλυτα χαρακτηριστικά των προβλημάτων της στο Euro 2024...

Η κεφαλιά του Μπέλιγχαμ από άρτια επίθεση στο πρώτο ματς με τους Σέρβους δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ούτε στην πρεμιέρα, αλλά ούτε και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι.

Το γκολ του Κέιν κόντρα στη Δανία θα μπορούσε να μην έχει επιτευχθεί ποτέ, αν αναλογιστούμε πως το γύρισμα του Γουόκερ έπρεπε να περάσει από άλλα πόδια και να καταλήξει με τύχη σ' εκείνα του στράικερ της Μπάγερν Μονάχου.

Και με το δοκάρι του Φιλ Φόντεν να μην υπολογίζεται, τα xGoals της Αγγλίας σε 180 λεπτά αγώνων στο Euro 2024 ανέρχονται μόλις στα 1,38! Ούτε καν στα δυο γκολ που έχουν πετύχει τα «τρία λιοντάρια».

Και προφανώς μπορεί στη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που μετρά να είναι η πρόκριση στα νοκ-άουτ, που θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό τουρνουά από εκείνο το σημείο και μετά, αλλά οι Άγγλοι προβληματίζουν εντόνως για τις δυνατότητές τους, στην επιχείρηση να το... πάρουν σπίτι. 

 

Κώστας Ζάλιαρης