Αργήσατε να βάλετε το Γεωργία – Τσεχία; Απίθανο πεντάλεπτο, τι κάνει ο Μαμαντασβίλι; (vid)

Τι βλέπουμε στο Γεωργία – Τσεχία; Τι πρώτο πεντάλεπτο ήταν αυτό; Και πόσο σπουδαίες επεμβάσεις έχει ήδη καταγράψει ο Μαμαντασβίλι, προκειμένου να διατηρήσει το «μηδέν»;



Αργήσατε να βάλετε το Γεωργία – Τσεχία; Απίθανο πεντάλεπτο, τι κάνει ο Μαμαντασβίλι; (vid)

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε με ανυπομονησία για την έναρξη της 9ης ημέρας του EURO 2024. Και είναι απολύτως λογικό. Ωστόσο, αρκετοί στο άκουσμα της αναμέτρησης της Γεωργίας με την Τσεχία, ίσως να μην ενθουσιάστηκαν.

Και έκαναν λάθος. Διότι αισίως, έχουν συμπληρωθεί επτά λεπτά και παρότι το σκορ είναι 0-0, θα μπορούσαν αμφότερες να έχουν βρει γκολ. Και πολύ δε περισσότεροι η Τσεχία, καθώς κατέγραψε τρεις εντός εστίας τελικές προσπάθειες, αλλά σε όλες είχε απάντηση ο γκολκίπερ των τυπικά γηπεδούχων.

Ναι, ο Μαμαντασβίλι, που ξεκίνησε εντυπωσιακά τη συνάντηση, με τρεις επεμβάσεις σε 60 δευτερόλεπτα, από το 2ο μέχρι και το 3ο λεπτό. Σε πρώτο χρόνο ο Γεωργιανός αποκρούει το σουτ του Χλόζεκ με τα πόδια και στην επαναφορά λέει «όχι» και στον Σικ.

Στιγμές αργότερα ο Μαμαρντασβίλι δήλωσε ξανά παρών, διώχνοντας την κεφαλιά του Σικ και πάλι. Στην κόντρα επίθεση, οι Γεωργιανοί κέρδισαν κόρνερ, αλλά ο Κβαρατσχέλια δεν βρήκε συμπαίκτη του!

 

 

Δημήτρης Μανάκος