Νέες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Ράτκλιφ: Ο λόγος που κράτησε τον Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ και ο… Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν και πάλι από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που κλήθηκε να απαντήσει για τον λόγο που διατήρησε τον Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και σε όλα όσα άλλαξαν στον σύλλογο, μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!



Νέες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Ράτκλιφ: Ο λόγος που κράτησε τον Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ και ο… Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Ήταν δεδομένο πως ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ κάποια στιγμή θα ερωτηθεί για τον βασικότερο λόγο που επέλεξε να διατηρήσει τον Έρικ Τεν Χαγκ στο «τιμόνι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και από την ώρα, που ο ίδιος επέλεξε να πει «ναι» σε μία δεύτερη συνέντευξη, μέσα σε λίγες ημέρες, θα ήταν παράλογο να μην του το αναφέρουν. Ωστόσο, η απάντηση που έδωσε ο ισχυρός άνδρας των «κόκκινων διαβόλων», δεν μοιάζει πως έπεισε ιδιαίτερα τους φίλους της ομάδας.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι η εξήγηση που έδωσε ο Ράτκλιφ ως προς την απόφασή του, ήταν η εξής…

«Γιατί κράτησα τον Έρικ; Γιατί είναι καλός προπονητής. Ήταν καλός στον Άγιαξ. Έχει υπάρξει και στην Μπάγερν Μονάχου…».

Στη συνέχεια, ο Ράτκλιφ ρωτήθηκε για το αν «η επιτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξαρτάται από την επιλογή προπονητή». Και ήταν αφοπλιστικός…

«Ο κόσμος αρέσκεται να πιστεύει ότι ο προπονητής είναι το παν και ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τον προπονητή. Ίσως να ίσχυε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις μέρες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αλλά αν κοιτάξετε αυτές τις 11 σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαμε μια ολόκληρη σειρά προπονητών, επτά στον αριθμό, και μερικοί από αυτούς είναι πολύ καλοί. Κανένας όμως από αυτούς, τα κατάφερε.

Δεν μπορείς λοιπόν, να λες πως πάντα φταίει ο προπονητής. Είναι το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Εκεί καταβάλλουμε τις προσπάθειές μας, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα!»

Δημήτρης Μανάκος