«Διπλό» στην προπόνηση, φιλικό ή επίσημο και γκολ του Ντε Μπρόινε; Έχει ξεχάσει να χάνει το Βέλγιο! (vid)

Το Βέλγιο κατάφερε να μαζέψει τους πρώτους του βαθμούς στο EURO 2024, επικρατώντας με 2-0 της Ρουμανίας (22/06)! Πρωταγωνιστής των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος σκόραρε στο 80ο λεπτό και διεύρυνε ένα απίστευτο σερί που έχει στην κατοχή του από το 2012! Και αυτό είναι το θέμα της ημέρας, παρέα με την Interwetten.  



«Διπλό» στην προπόνηση, φιλικό ή επίσημο και γκολ του Ντε Μπρόινε; Έχει ξεχάσει να χάνει το Βέλγιο! (vid)

Το Βέλγιο μετά την ήττα- σοκ απέναντι στην Σλοβακία (0-1, 17/06) για την πρώτη αγωνιστική του EURO 2024, ήταν αναγκασμένο να βγάλει αντίδραση. Και έτσι έγινε!

Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο κέρδισε με 2-0 την Ρουμανία (22/06) και έβαλε «φωτιά» στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης!

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος ήταν από τους πολυτιμότερους της αναμέτρησης και διεύρυνε ένα απίστευτο σερί που «τρέχει» από το 2012!

Συγκεκριμένα, όποτε ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι έχει δει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ και αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος, δεν έχει ηττηθεί ποτέ! Ακόμα και αν μιλάμε για φιλική αναμέτρηση!

Και το εν λόγω σερί γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστούμε πως έχει σκοράρει σε 26 διαφορετικές αναμετρήσεις! Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά, έχοντας την Interwetten στην παρέα μας! 

Μόνο δύο φορές ο αρχηγός του Βελγίου δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την νίκη με την εθνική, του όταν βρίσκει δίχτυα. Και το πιο εντυπωσιακό; Σε αμφότερες, έχει συμβεί απέναντι στην ίδια ομάδα!

Ο λόγος για την εθνική Ουαλίας. Το σύνολο του Ρόμπερτ Πέιτζ, που αισίως απολύθηκε μετά από 3,5 χρόνια στην τεχνική της ηγεσία, μπορεί να μην κατάφερε να βρίσκεται στα γήπεδα την Γερμανίας, αλλά σίγουρα έχει αποδειχθεί κακός «μπελάς» για τον Βέλγο σταρ.

Οι «δράκοι», αν και έχουν δεχθεί σε τέσσερις διαφορετικούς αγώνες γκολ από τον Ντε Μπρόινε, έχουν καταφέρει να αποσπάσουν δυο ισοπαλίες, μια το 2013, και μια το 2021 με το ίδιο σκορ (1-1). 

Πλέον, το μόνο που μένει να φανεί είναι αν θα βρεθεί κάποια ομάδα που θα καταφέρει να κερδίσει το Βέλγιο, όταν σκοράρει ο αρχηγός του. Είναι απίθανο; Όχι. Αλλά το ότι δεν έχει συμβεί εδώ και 12 χρόνια, κάτι «μαρτυρά» ως στατιστικό από μόνο του…

 

Διονύσης Καλαϊζής