Κρίμα και άδικο: Δέχθηκε γκολ στο… 100’ η Σκωτία και αποχαιρέτησε το EURO! (vid)

Τι και αν δέχθηκε πέντε γκολ από τη Γερμανία στην πρεμιέρα; Τι και αν δεν κατάφερε να κερδίσει σε EURO, για πρώτη φορά μετά το 1996; Η Σκωτία προσπαθούσε να αποδείξει πως δικαίως βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024. Ανασυντάχθηκε, ξεπέρασε τους τραυματισμούς, άντεξε στο τουρνουά, αλλά «πληγώθηκε» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Δέχθηκε γκολ στο 90+10’ από την Ουγγαρία, ηττήθηκε με 1-0 και αποκλείστηκε από το τουρνουά, τερματίζοντας τελευταία στον 1ο όμιλο!



Κρίμα και άδικο: Δέχθηκε γκολ στο… 100’ η Σκωτία και αποχαιρέτησε το EURO! (vid)

Μπορεί η Σκωτία να μην κατάφερε και πάλι να κερδίσει το πρώτο της παιχνίδι στο EURO 2024 και συνολικά, να μην έχει καταγράψει νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 1996, όμως ουδείς πρέπει να είναι δυσαρεστημένος.

Διότι το σύνολο του Στιβ Κλαρκ, παρά τις πολύ σημαντικές απώλειες που είχε, τόσο κατά τη διάρκεια του τουρνουά, όσο και νωρίτερα από αυτό, τα έδωσε όλα. Ήταν ανταγωνιστικό. Αλλά στο φινάλε, «πληγώθηκε» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Έχασε τον Ντάικς και τον Φέργκιουσον πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, συνέβη το ίδιο με τον Κίραν Τίρνι, στο παιχνίδι με την Ελβετία, αλλά δεν πτοήθηκε. Ούτε επηρεάστηκε από όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τη Γερμανία στην πρεμιέρα και τα πέντε γκολ που δέχθηκε. Ανασυντάχθηκε, απέσπασε βαθμό από τους Ελβετούς, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με την Ουγγαρία.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί και μας έδειξαν ένα πρόσωπο, που ως στιγμής, δεν είχαμε δει. Κράτησαν πολύ την μπάλα στα πόδια τους, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, επιχείρησαν να διατηρήσουν το «μηδέν» και τα κατάφεραν για 99 λεπτά. Δεν κατέγραψαν τελική προσπάθεια πάντως, πλην όμως, διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Άρμστρονγκ στο 78’, με την φάση να μην εξετάζεται και όλα να συνεχίζονται κανονικά.

Εν τέλει, το 1-0 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του ματς, με τον Κσόμποτ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει όμως,ο Στιβ Κλαρκ και οι παίκτες του αξίζουν το χειροκρότημα.

Δημήτρης Μανάκος