Αν η Αγγλία κοιτάξει αυτό που έρχεται στους «16», θα πρέπει να σοβαρευτεί σε χρόνο μηδέν...

Στην προκειμένη θα μετρήσει το αποτέλεσμα κι όχι η εμφάνιση. Αν και η εικόνα της ομάδας πρέπει να βελτιωθεί και άμεσα. Το μεγάλο ζητούμενο για την Αγγλία, όμως, στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2024 είναι η εξασφάλιση της κορυφής. Αν και έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι όμιλοι και οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16», έρχεται... ζόρικη συνέχεια στα νοκ-άουτ. Αυτό είναι το θέμα της ημέρας παρέα με την Interwetten.  



Αν η Αγγλία κοιτάξει αυτό που έρχεται στους «16», θα πρέπει να σοβαρευτεί σε χρόνο μηδέν...

Από τη μια οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ χρειάζονται μια εξαιρετική εμφάνιση για να πάρουν αυτοπεποίθηση και να δείξουν στις υπόλοιπες ομάδες που θα βρεθούν στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ότι βιάστηκαν να κρίνουν τα «τρία λιοντάρια» .

Η αλήθεια είναι πως απέναντι σε Σερβία και Δανία μόνο προβληματισμός προκλήθηκε και ουδεμία ικανοποίηση. Αν ερχόταν η νίκη κόντρα στους Σκανδιναβούς η Αγγλία θα είχε ξεμπερδέψει και με την πρόκριση και με την πρωτιά, αλλά τώρα θα πρέπει να το πετύχει αυτό στο ματς της Τρίτης με τη Σλοβενία.

Σε περίπτωση που ο Σάουθγκεϊτ δεν καταφέρει να επηρεάσει την εικόνα των παικτών του κι εκείνοι εμφανιστούν ξανά σε... λήθαργο στον αγωνιστικό χώρο, παραμονεύουν κίνδυνοι.

Αν η Αγγλία δεν καταφέρει να πάρει την 1η θέση του Γ' ομίλου, τότε η συνέχιση της διαδρομής στα νοκ-άουτ θα έχει... κακοτράχαλο δρόμο, κόντρα σε ομάδα που θα τερματίσει 3η, από τρεις συγκεκριμένους ομίλους.

Ας δούμε τι συμβαίνει, παρέα με την Interwetten!

Περνώντας ως πρώτη από τον 3ο όμιλο, η αγγλική ομάδα θα παίξει με αντίπαλο που θα έχει τερματίσει 3ος στα γκρουπ D, E, F. Αν δεν έχετε προσέξει τι συμβαίνει σε αυτούς τους ομίλους, σας το εξηγούμε εμείς για να γίνει αντιληπτό πως η μετριότητα των «τριών λιονταριών», αν εμφανιστεί και στην επόενη φάση, μπορεί να τιμωρηθεί πολύ αυστηρά..

Στο 4ο γκρουπ τυπικά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τίποτα για καμία από τις τρεις πρώτες θέσεις. Η τελευταία αγωνιστική θα βρει τους Αυστριακούς (3οι με 3 βαθμούς) να κοντράρονται με τους Ολλανδούς και οι «οράνιε» αν και πρωτοπόροι, ισοβαθμούν με τους Γάλλους στους 4 βαθμούς. Ναι μεν το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό που θέλει την Αυστρία να παραμένει τελικά στο 3ο «σκαλί», αλλά όσο υπάρχουν πιθανότητες, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για τίποτα...

Στο 5ο γκρουπ η κατάσταση είναι... αίμα κι άμμος! Το Βέλγιο ξύπνησε, πήρε την πρώτη του νίκη με το 2-0 επί της Ρουμανίας και με τους Ουκρανούς να παίρνουν νίκη με ανατροπή κόντρα στη Σλοβακία, όλοι έχουν από 3 βαθμούς! Το ματς των Βέλγων με την Ουκρανία εδώ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Στο 6ο γκρουπ οι Πορτογάλοι ξεμπέρδεψαν, πέρασαν ως πρώτοι και από εκεί και κάτω υπάρχουν μάχες σε ανοιχτά «μέτωπα». Οι Τούρκοι έχουν αβαντάζ για τη 2η θέση, αλλά θα πρέπει να την υπερασπιστούν την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Τσεχία που διεκδικεί την παρουσία της στους «16». Ίσως το πιο κακό φινάλε να το έχουν οι Γεωργιανοί που παίζουν με την Πορτογαλία και μάλλον δύσκολα θα καταφέρουν να βάλουν υποψηφιότητα για την 3η θέση.

Αν τώρα η Αγγλία περάσει ως 2η, θα κοντραριστεί στις 29 του μηνός στο Ντόρτμουντ με τη Γερμανία στους «16», αφού τα «πάντσερ» τερμάτισαν στην κορυφή του 1ου ομίλου. Θα θυμίζει την περίσταση της ίδιας φάσης, της αμέσως προηγούμενης διοργάνωσης που διεξήχθη με το καλοκαίρι του 2021.

Κι για όποιους θυμούνται, η Αγγλία πέρασε... σβηστά από τον όμιλο κι άρχισε ν' ανεβάζει στροφές στα νοκ-άουτ, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό με τους Ιταλούς...

Κώστας Ζάλιαρης