Το ποδόσφαιρο μόνο ενώνει: Τούρκοι οπαδοί χαιρετούσαν ηλικιωμένο κι αυτός τους έδινε καραμέλες! (vid)

Αν και συμμετείχαν και σε άσχημες εικόνες στο Euro 2024, οι Τούρκοι οπαδοί έκαναν μια από τις πιο όμορφες κινήσεις στις πόλεις της Γερμανίας. Χάρισαν χαμόγελα και αγάπη σε έναν ηλικιωμένο που τους παρακολουθούσε από το παράθυρό του κι εκείνος τούς έδινε καραμέλες και δέχθηκε να σηκώσει ψηλά μια σημαία της χώρας!  



Το ποδόσφαιρο μόνο ενώνει: Τούρκοι οπαδοί χαιρετούσαν ηλικιωμένο κι αυτός τους έδινε καραμέλες! (vid)

Είναι η ενότητα που μπορεί να καταφέρει το ποδόσφαιρο. Είναι η στιγμή που τα χρώματα εξαφανίζονται μπροστά στο κοινό καλό και τη στιγμή ευτυχίας για κάποιον άνθρωπο. Προφανώς και στο γήπεδο ο καθένας υπερασπίζεται την πατρίδα και το εθνόσημο στη φανέλα, αλλά και πάλι είναι ένα παιχνίδι.

Στους δρόμους των πόλεων της Γερμανίας οι Τούρκοι οπαδοί βρίσκονται κατά χιλιάδες και κάνουν τα ματς της εθνικής ομάδας της χώρας τους να μοιάζουν... εντός έδρας. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο είναι πως κατάφεραν να προσφέρουν τόσο σε όλους εμάς, όσο και σ' έναν ηλικιωμένο κύριο, μια από τις πιο όμορφες στιγμές.

Περνώντας κάτω από το σπίτι του, εκείνος βγήκε στο παραθυρό του και αφού τον χαιρετούσαν και τον αποθέωναν, εκείνος τους μοίραζε καραμέλες! Στο τέλος του έδωσαν μια σημαία για να τους θυμάται κι αυτός την ανέμισε ψηλά...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης