«Ούτε εγώ κατάλαβα πώς το έκανα...»: Η πιο αυθόρμητη και γεμάτη ρίσκο κούρσα 50 μέτρων από τον Καλαφιόρι (vid)

Το παιδί είναι στόπερ κατά κύριο λόγο. Eνδεχομένως να μπορεί να προσφέρει στην αριστερή πλευρά. Πώς του ήρθε να κάνει κούρσα 50 μέτρων και να ετοιμάσει ένα από τα πιο όμορφα και πολύτιμα γκολ της Ιταλίας σε μεγάλη διοργάνωση; Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έφτιαξε το 1-1 με την Κροατία για την πρόκριση στους «16» του Euro 2024!  



«Ούτε εγώ κατάλαβα πώς το έκανα...»: Η πιο αυθόρμητη και γεμάτη ρίσκο κούρσα 50 μέτρων από τον Καλαφιόρι (vid)

O 22χρονος ποδοσφαιριστής της Μπολόνια αρχίζει και δίνει αξία στις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Σπαλέτι στη «σκουάντρα ατζούρα».

Και μπορεί να ήταν μοιραίος με το αυτογκόλ απέναντι στην Ισπανία για την ήττα (1-0) των Ιταλών, όμως, σκέφτηκε ότι έπρεπε να κάνει κάτι ιδιαίτερο ώστε να μείνει το θετικό στη μνήμη όλων κι όχι να τον στιγματίσει η άτυχη στιγμή.

Και τί ήταν αυτό που τον έκανε ένα από τα πρόσωπα της ημέρας; Μια κούρσα που... ούτε εκείνος γνωρίζει πώς έγινε και βγήκε τόσο άρτια!

Διένυσε 50 μέτρα, έπαιξε το 1-2, έκανε το ανοιχτό κοντρόλ, κατάφερε την τελευταία στιγμή από τα όρια της περιοχής να κάνει τη μεταβίβαση αριστερά έχοντας – μάλλον – δει τον Τζακάνι κι εκείνος εκτέλεσε άψογα για την ισοφάριση απέναντι στους Κροάτες και την πρόκριση στους «16».

Ούτε το 93% των επιτυχημένων μεταβιβάσεων θα θυμάται κανείς, ούτε τις ευκαιρίες που έφτιαξε ο Καλαφιόρι, ούτε το 100% επιτυχίας στις ενάεριες μονομαχίες που κέρδισε, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στις φάσεις που συμμετείχε.

Κι αν τον ρωτήσει κάποιος «τι σού 'ρθε και έκανες αυτό το σπριντ», ο 22χρονος ποδοσφαιριστής θ' απαντήσει όπως το έκανε και λίγο μετά το παιχνίδι της Δευτέρας: «Δεν έχω ιδέα πού βρήκα την ενέργεια να το κάνω όλο αυτό σε αυτό το σημείο του ματς... Ήξερα μόνο ότι έπρεπε να κάνω κάτι να σβήσω το αυτογκόλ με τους Ισπανούς...».

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης