Η Ολλανδία και οι άλλες: Αυτός είναι ο δρόμος της Αγγλίας μέχρι τον τελικό του Euro 2024 (vid)

Φροντίζοντας – έστω και με αυτές τις κάτω του μετρίου εμφανίσεις – για την εξασφάλιση της πρωτιάς του 3ου ομίλου, η Αγγλία κατά πάσα πιθανότητα πέφτει πλέον πάνω στην Ολλανδία στους «16», με... αστερίσκο, αφού αναμένουμε και τα τελευταία αποτελέσματα της φάσης των ομίλων απόψε. Ποιες είναι οι άλλες ομάδες στο μονοπάτι που ενδεχομένως να διαβούν τα «τρία λιοντάρια» μέχρι τον τελικό.  



Η Ολλανδία και οι άλλες: Αυτός είναι ο δρόμος της Αγγλίας μέχρι τον τελικό του Euro 2024 (vid)

Γίνεται κατανοητό πως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι τουλάχιστον παράταιρο να συνδυάζονται στην ίδια κουβέντα η Αγγλία και ο μεγάλος τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας.

Τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν σε σημείο να δουν ορισμένους οπαδούς να πετούν ποτήρια και άδεια μπουκάλια προς τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά το 0-0 με τη Σλοβενία, αφού, παρά την πρόκριση από την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, η εμφάνιση ήταν άθλια γι' ακόμα μια φορά.

Κόπωση, αργά πόδια, αργή σκέψη και μπλοκάρισμα μπροστά στην οργανωμένη λειτουργία κάθε αντιπάλου ήταν τα στοιχεία που φανέρωσε η Αγγλία στα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων.

Και τώρα, στους «16», κατά πάσα πιθανότητα πέφτει πάνω στους αφελείς, αλλά γεμάτους ταλέντο, Ολλανδούς, που ηττήθηκαν 3-2 από την Αυστρία το απόγευμα της Τρίτης σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Υπάρχουν ακόμα κάποιες ελάχιστες ελπίδες που μπορεί ν' αποτρέψουν αυτό το ραντεβού, αν οι Τσέχοι νικήσουν τους Τούρκους ή αν οι Γεωργιανοί επιβληθούν των Πορτογάλων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Κούμαν ασφαλώς τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί ν' αποτελεί φόβητρο ή να λογίζεται ως απροσπέλαστο εμπόδιο, αλλά δείχνει ικανή να βγάλει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια από τους Άγγλους στο γήπεδο.

Επόμενος αντίπαλος, εφόσον το σύνολο του Σάουθγκεϊτ περάσει στα προημιτελικά, θα είναι ο νικητής του Ελβετία – Ιταλία, με τη «σκουάντρα ατζούρα» να έχει πικράνει τον Μόντριτς στο τελευταίο του παιχνίδι σε μεγάλη διοργάνωση.

Στα ημιτελικά η κατάσταση περιπλέκεται λόγω και του χαμού που επικρατεί στο 5ο γκρουπ, αλλά η Αυστρία σίγουρα θα είναι υπό προϋποθέσεις μια πιθανή αντίπαλος, ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό. Όλα αυτά που προαναφέραμε, βέβαια, θα είναι λόγια του αέρα αν αυτή η ομάδα δεν καταφέρει να παρουσιάσει κάτι πολύ πιο σοβαρό και αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης