Η πρώτη αγωνιστική της Championship: Ξεκινά με «μεγάλο» ματς, σέντρα στις 9 Αυγούστου!

Η σέντρα της Championship έγκειται σε 1,5 μήνα, αλλά η πιο όμορφη ημέρα του καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός. Το πρόγραμμα έκανε την εμφάνισή του και η χρονιά θα ξεκινήσει με δύο παιχνίδια, στις 9 Αυγούστου. Ανοίγει την «αυλαία» η Ντέρμπι που επέστρεψε, για να φτάσουμε στις 12 του μηνός και να παρακολουθήσουμε το πρώτο μεγάλο ματς ενός «μαραθωνίου»!  



Η πρώτη αγωνιστική της Championship: Ξεκινά με «μεγάλο» ματς, σέντρα στις 9 Αυγούστου!

Γνωστό έγινε πριν από μερικά λεπτά το πρόγραμμα της Championship για τη σεζόν 2024-25, με την δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου να κάνει σέντρα μία εβδομάδα πριν την έναρξη της Premier League.

Στις 16 του μηνός αρχίζει το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, στις 9 Αυγούστου η Championship, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις. Αυτήν της Μπλάκμπερν με την Ντέρμπι, που αισίως ανέβηκε στην 2η κατηγορία, και αυτή της Πρέστον με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά την Κάρντιφ του Μανώλη Σιώπη και του Δημήτρη Γούτα, το πρόγραμμα την φέρνει να παίζει εντός έδρας το πρώτο ματς της σεζόν. Υποδέχεται στο «Μιλένιουμ» τη Σάντερλαντ, μία ημέρα αργότερα.

Η Λιντς θα παίξει με την Πόρτσμουθ, που προβιβάστηκε ως πρωτοπόρος από τη League One, στο «Έλαντ Ρόουντ», ενώ το σπουδαιότερο παιχνίδι της πρεμιέρας έγκειται στις 12 Αυγούστου. Ο λόγος για το Λούτον – Μπέρνλι, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά, μετά τον υποβιβασμό τους από την Premier League.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι στοιχηματικές εταιρίες αναφέρουν ως βασικά φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, τη Λιντς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι δυο τους θα συναντηθούν για πρώτη φορά, στις 19 Οκτωβρίου, στο «Έλαντ Ρόουντ»!

Αναλυτικά, η πρώτη αγωνιστική της Championship:

Μπλάκμπερν - Ντέρμπι Κάουντι - Παρασκευή 9 Αυγούστου

Πρέστον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Παρασκευή 9 Αυγούστου

Κάρντιφ Σίτι - Σάντερλαντ - Σάββατο 10 Αυγούστου

Χαλ - Μπρίστολ Σίτι - Σάββατο 10 Αυγούστου

Λιντς Γιουνάιτεντ - Πόρτσμουθ - Σάββατο 10 Αυγούστου

Μίντλεσμπρο - Σουόνσι - Σάββατο 10 Αυγούστου

Μίλγουολ - Γουότφορντ - Σάββατο 10 Αυγούστου

Όξφορντ Γιουνάιτεντ - Νόριτς - Σάββατο 10 Αυγούστου

ΚΠΡ - Γουέστ Μπρομ - Σάββατο 10 Αυγούστου

Στόουκ - Κόβεντρι - Σάββατο 10 Αυγούστου

Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Πλίμουθ - Κυριακή 11 Αυγούστου

Λούτον - Μπέρνλι - Δευτέρα 12 Αυγούστου

 

 

Δημήτρης Μανάκος