Η μέρα που ο Φαν Ντάικ θέλει να ξεχάσει – Ίσως η χειρότερη εμφάνισή του (vid)

Φέρει τεράστια ευθύνη για το γκολ του Σάμπιτσερ και την ήττα (3-2) από τους Αυστριακούς. Δεν του πήγε καθόλου καλά όλο το ματς. Στο φινάλε δεν είχε λόγια να πει και δεν ήθελε να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα. Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ έκανε ίσως τη χειρότερη εμφάνισή του με τη φανέλα των «οράνιε», οι οποίοι τερμάτισαν 3οι στο 4ο γκρουπ του Euro 2024.  



Η μέρα που ο Φαν Ντάικ θέλει να ξεχάσει – Ίσως η χειρότερη εμφάνισή του (vid)

Ο διεθνής αμυντικός της Λίβερπουλ μπορεί όταν αγωνίζεται με την κόκκινη φανέλα να μην επιτρέπει σε κανέναν να τον ντριμπλάρει και να τον περάσει, πέραν ελαχίστων στιγμών που στο κάτω – κάτω του επιτρέπονται, ωστόσο, έπαθε... μπλακ-άουτ με τη φανέλα της Ολλανδίας.

Ο πολύπειρος αρχηγός των «οράνιε» δεν μπορούσε να κάνει τίποτα καλό για την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο τελευταίο ματς του γκρουπ κόντρα στους εξαιρετικούς Αυστριακούς του Ραλφ Ράγκνικ, ο οποίος μάλιστα οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Φαν Ντάικ δέχεται τα «πυρά» του κόσμου μετά τη αδιανόητα κακή τοποθέτησή του στο γκολ του Σάμπιτσερ καλύπτοντάς τον ξεκάθαρα και όντας... δυο μέτρα πίσω από την ευθεία που έχουν σχηματίσει οι υπόλοιποι συμπαίκτες του για να βγάλουν οφσάιντ τον άλλοτε χαφ της Γιουνάιτεντ.

Και έχοντας χρεωθεί το τεράστιο λάθος και το καθοριστικό γκολ για την ήττα της Ολλανδίας, ο captain της Λίβερπουλ είχε 0 τάκλιν, 0 παρεμβάσεις σε φάσεις αντιπάλων, μόλις 1 απομάκρυνση, 0 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος, έχασε την κατοχή της μπάλας 5 φορές και κέρδισε μόλις 4 εναέριες μονομαχίες.

«Πραγματικά δεν έχω εξήγηση γι' αυτό που συνέβη» είπε βιαστικά στις κάμερες στο flash interview, ενώ, περνώντας από τη μεικτή ζώνη, έδειξε ότι δεν ήθελε να σταματήσει ούτε για ένα λεπτό να μιλήσει στους δημοσιογράφους, όντας εκνευρισμένος και απογοητευμένος...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης