Δύο… σενάρια: Τι πρέπει να γίνει ώστε η Αγγλία να παίξει με την Σλοβακία και όχι με την Ολλανδία στους «16» του EURO;

Δύο είναι πλέον τα σενάρια, λίγες ώρες προτού «κλειδώσει» ο επόμενος αντίπαλος της εθνικής Αγγλίας στο EURO 2024. Θα είναι η Ολλανδία ή η Σλοβακία; Όλοι προτιμούν την δεύτερη. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να συμβάλλουν είτε η Γεωργία, που φαντάζει δύσκολο, είτε η Τσεχία κόντρα στην Τουρκία, με… ένα ή δύο γκολ διαφορά!



Δύο… σενάρια: Τι πρέπει να γίνει ώστε η Αγγλία να παίξει με την Σλοβακία και όχι με την Ολλανδία στους «16» του EURO;

Παρακολουθήσαμε έναν από τους πιο «τρελούς» ομίλους στην ιστορία του EURO. Αυτό είναι δεδομένο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιβεβαίωση, αν δει κανείς την βαθμολογία. Πώς αλλιώς άλλωστε, μπορεί να περιγράψει κανείς το γεγονός πως η Ουκρανία έγινε η πρώτη ομάδα από τότε που υφίσταται το τουρνουά, που αποκλείεται από την συνέχειά του, με τέσσερις βαθμούς;

Όλα αυτά γιατί τα λέμε; Διότι έχουν άμεση σχέση με τον επόμενο αντίπαλο της εθνικής Αγγλίας στο EURO 2024. Πλέον, μετά την ισοπαλία της Σλοβακίας με τη Ρουμανία και την 3η θέση που πήρε η πρώτη, η Ολλανδία δεν «παίζει» μόνη της.

Είναι πιθανό να έχουμε το μεγάλο ματς, Αγγλίας – Ολλανδίας στη φάση των «16», αλλά διόλου απίθανο είναι να δούμε τα «τρία Λιοντάρια» να κοντράρονται με την Σλοβακία. Όλα θα κριθούν στα ματς των 22:00, όπου η Γεωργία παίζει με την Πορτογαλία, ούσα το απόλυτο αουτσάιντερ, την ώρα που η Τσεχία συναντά την Τουρκία.

Αν λοιπόν μία εκ των δύο πρώτων που αναφέραμε σε κάθε ζευγάρι επικρατήσει, τότε οι Σλοβάκοι συναντούν τους Άγγλους ως 3οι. Αν δηλαδή η Γεωργία κάνει την έκπληξη ή αν η Τσεχία του Πάτρικ Σικ υποχρεώσει την Τουρκία στην δεύτερη ήττα της στο τουρνουά. Με μία ιδιαιτερότητα όμως. Πρέπει οι Τσέχοι να επικρατήσουν με ένα ή δύο γκολ διαφορά των Τούρκων.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία του Ρόναλντ Κούμαν και του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Αναμένουμε…

Δημήτρης Μανάκος