Ο Τζακάνι στο 90' + 8' έσωσε όλο το Euro για την Ιταλία – Θα έμενε εκτός με 3 βαθμούς! (vid)

Γκολ ... χρυσάφι! Κι αν οι Ιταλοί φτάσουν μέχρι τέλους στην υπεράσπιση του τίτλου τους, θα πρέπει να του ετοιμάσουν... άγαλμα! Ο Ματία Τζακάνι έσωσε την Ιταλία από αποκλεισμό στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου ματς της «σκουάντρα ατζούρα» στη φάση των ομίλων, αφού οι 3 βαθμοί δεν θα ήταν αρκετοί για πρόκριση μέσω της 3ης θέσης!  



Ο Τζακάνι στο 90' + 8' έσωσε όλο το Euro για την Ιταλία – Θα έμενε εκτός με 3 βαθμούς! (vid)

Το φοβερό σπριντ του Καλαφιόρι, το 1-2 και η ασίστ αριστερά όπου μάλλον είχε δει το χώρο που κινούταν ο Τζακάνι, το φοβερό τελείωμα του τελευταίου, η μπάλα στα δίχτυα. Ο Μόντριτς σε απόγνωση και δάκρυα, ο Μπουφόν, ο Σπαλέτι και οι υπόλοιποι Ιταλοί σε ξέσπασμα χαράς.

Μια ισοπαλία που ήρθε στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων κόντρα στην Κροατία. Ένας παντελός ανέλπιστος ήρωας που μιμήθηκε το ίνδαλμα των παιδικών του χρόνων, τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο Τζακάνι, δεν έσωσε απλά τον βαθμό για τη «σκουάντρα ατζούρα», αλλά... ολόκληρη τη διοργάνωση! Αν παρέμενε αυτό το 1-0 για τους Κροάτες, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα έμεναν στους 3 βαθμούς με διαφορά τερμάτων -1. Και αυτό θα έκανε τελικά τη διαφορά, αφού, στην ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, αποδείχθηκε πως δεν θα ήταν αρκετό για να οδηγήσει στα νοκ-άουτ του φετινού τουρνουά ως μια από τις καλύτερες ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση!

Σλοβενία, Ολλανδία, Σλοβακία και Γεωργία που πέρασαν ως καλύτερες 3ες, είχαν ίσα γκολ υπέρ και κατά κι αυτό θα είχε «κάψει» τους Ιταλούς αν δεν έπαιρναν τον ένα βαθμό!

 

Κώστας Ζάλιαρης