«Πάμε να πάρουμε τον Ράις»: Ένα «κόκκινο» πρωτάθλημα και ένα tweet – ρεκόρ, γεμάτο… Άρσεναλ!

Θα περάσει ο καιρός, κάποια στιγμή το πρωτάθλημα θα γράφει το όνομα της Άρσεναλ και η απόλυτη δικαίωση για τον Μικέλ Αρτέτα θα είναι γεγονός. Και κάπως έτσι, η 27η Ιουνίου, θα μνημονεύεται για χρόνια. Ο Ντέκλαν Ράις θα είναι καθοριστικός. Και όλα ξεκίνησαν, από ένα… tweet του David Ornstein!



«Πάμε να πάρουμε τον Ράις»: Ένα «κόκκινο» πρωτάθλημα και ένα tweet – ρεκόρ, γεμάτο… Άρσεναλ!

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε. Πέρασαν ακριβώς 365 ημέρες. Ήταν 27 Ιουνίου του 2024.

Τότε, που ο έγκριτος δημοσιογράφος, David Ornstein, έγραφε αποκλειστικά στον προσωπικό του λογαριασμό ότι η Άρσεναλ καταθέτει πρόταση – ρεκόρ στη Γουέστ Χαμ, προκειμένου να κάνει δικό της τον Ντέκλαν Ράις.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν να τον φέρουν στο Βόρειο Λονδίνο και τα «σφυριά» αδυνατούν να απορρίψουν μία τέτοιου είδους προσφορά για τον αρχηγό τους. Με τα πολλά λένε το «ναι».

Και κάπως έτσι, αλλάζει μία ολόκληρη ποδοσφαιρική χρονιά. Ο Ράις γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ και μερικούς μήνες αργότερα, είναι δύο βαθμούς μακριά από την κατάκτηση της πρώτης Premier League της καριέρας του.

Η Άρσεναλ πραγματοποιεί μία απίθανη χρονιά, αλλά δεν τα καταφέρνει. Διότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν κάνει «γκέλα». Πραγματοποιεί επτά σερί νίκες στο φινάλε, κερδίζει για πρώτη φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος την Τότεναμ, εκτός έδρας. Και κάπως έτσι, φτάνει στο 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αριθμός – ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Στο τέλος της ημέρας όμως, η Άρσεναλ τα έχει καταφέρει. Είναι συνεπής, φτάνει μία «ανάσα» για δεύτερη σερί σεζόν. Η «λύτρωση» θα έρθει. Κάποια στιγμή, το πρωτάθλημα θα «βαφτεί» κόκκινο. Και αυτή η ημέρα, του χρόνου, τέτοια εποχή, ίσως είναι καθοριστική: διότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Μικέλ Αρτέτα είπε «πάμε να πάρουμε τον Ράις με 100+ εκατομμύρια»!

Δημήτρης Μανάκος