«Πάρε το και φέρε το στο… σπίτι»: Η Αγγλία έγινε ξανά το φαβορί για το EURO 2024!

Είναι το φαβορί που έχει απογοητεύσει. Η ομάδα με τη χειρότερη εικόνα. Η πιο προβληματική «μεγάλη» του EURO 2024. Και όμως, λογίζεται ως φαβορί για να κατακτήσει το τουρνουά. Η Αγγλία είναι ακόμη εδώ και μία «ιστορική» στιγμή στη Γερμανία, «πληρώνει» εξαιρετικά στην Interwetten!



«Πάρε το και φέρε το στο… σπίτι»: Η Αγγλία έγινε ξανά το φαβορί για το EURO 2024!

Η αλήθεια είναι πως η Αγγλία διόλου έχει πείσει με τις εμφανίσεις της στο EURO 2024. Είναι προφανές. Δεν χρειάζεται να μπει κάποιος στη διαδικασία να αναλύσει όσα έχουμε δει, ώστε να καταλάβει πως τα «τρία Λιοντάρια» παίζουν… προβληματικά.

Δημιούργησαν τις λιγότερες μεγάλες ευκαιρίες από κάθε λογής ομάδα του τουρνουά. Έχουν πετύχει μόλις δύο γκολ, έχουν στο μυαλό τους κατά βάση να αμυνθούν σωστά και άμεση συνέπεια όλων αυτών, αποτελεί η αδυναμία παραγωγής φάσεων.

Υπάρχει τεράστια γκρίνια για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους δημοσιογράφους και τα social media, την στιγμή που και η εικόνα των ποδοσφαιριστών σχολιάζεται έντονα.

Στο τέλος της ημέρας όμως, η Αγγλία τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της και αυτό είναι ένα γεγονός. Μάζεψε πέντε βαθμούς, έβαλε από κάτω τη Δανία, την Σλοβενία και την Σερβία και έμαθε πως ο αντίπαλός της στη φάση των «16» θα είναι η Σλοβακία.

Αυτομάτως, έγινε ξανά το πρώτο φαβορί, μαζί με την Ισπανία, ώστε να κατακτήσει το EURO. Ο λόγος; Πρέπει να προκριθεί και αν το κάνει, εν συνεχεία βρίσκει στα προημιτελικά τον νικητή του Ελβετία – Ιταλία. Δεν λέμε πως είναι… απλό, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα «τρία Λιοντάρια» μπορούν να σημειώσουν δύο προκρίσεις.

Και παρότι λέγαμε πως οι Άγγλοι θα συναντηθούν με τους Γάλλους στους «4», η δεύτερη θέση που κατέλαβε η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, άλλαξε τα δεδομένα. Συνεπώς, αν το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει φτάσει μέχρι εκεί, θα τεθεί αντιμέτωπο είτε με την Ολλανδία, είτε με την Αυστρία, είτε με τη Ρουμανία, είτε με την Τουρκία.

Μπορεί λοιπόν η Αγγλία να φτάσει στον τελικό; Σαφώς και μπορεί. Και πρέπει να το κάνει. Και αν φτάσει, η Interwetten «πληρώνει» στο 5.50 την κατάκτηση του EURO, η οποία θα αποτελέσει φυσικά και την «παρθενική» της ιστορικά!

Δημήτρης Μανάκος