Η μέρα που η Αγγλία κόντεψε να... ρίξει το «Γουέμπλεϊ» με τον θρίαμβο επί των Γερμανών! (vid)

Ήταν μια επιτυχία, που μπορεί ν' αποτελέσει έμπνευση για το σύνολο του Σάουθγκείτ ενόψει των νοκ-άουτ του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επρόκειτο για μια από τις πιο... έξαλλες βραδιές που έχει βιώσει το "Γουέμπλεϊ". Από εκείνες που μένουν στην ιστορία. Κι όχι απλά διότι ήταν η πρώτη νίκη της Αγγλίας κόντρα στην Γερμανία έπειτα από 55 χρόνια σε επίσημο παιχνίδι. Η 29η του Ιούνη του 2021, στο εξ αναβολής Euro 2020, κατέγραψε την επιβλητική πρόκριση των "λιονταριών" στα προημιτελικά της διοργάνωσης με το 2-0 επί των "πάντσερ". 



Η μέρα που η Αγγλία κόντεψε να... ρίξει το «Γουέμπλεϊ» με τον θρίαμβο επί των Γερμανών! (vid)

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να μην είχε εντυπωσιάσει στη φάση των ομίλων μέχρι να περάσει στα νοκ-άουτ του προ τριετίας τουρνουά, όμως, έπαιζε εντός έδρας και ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την επιτυχία.

Φυσικά, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το ματς για τα «λιοντάρια», αλλά ο Τζόρνταν Πίκφορντ κατάφερε να διατηρήσει για τέταρτο σερί ματς στο τουρνουά ανέπαφη την εστία του με επεμβάσεις σε ευκαιρίες των Βέρνερ και Χάβερτς.

Ο Στέρλινγκ στο 75' από σέντρα του Σο είχε κάνει το 1-0, με τον επιθετικό της Σίτι να είναι εκείνος που είχε πετύχει τα νικητήρια τέρματα και στα ματς με τις Κροατία και Τσεχία στα γκρουπ.

Λίγο αργότερα ο Μίλερ έχασε απίθανη ευκαιρία σε τετ-α-τετ βλέποντας τη μπάλα να περνάει αργά και βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι των Άγγλων, για να έρθει και ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά στο 86' να διαμορφώσει το τελικό 2-0 σε ένα ντελίριο χαράς στον «ναό» του ποδοσφαίρου στο Λονδίνο.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης