«Να συνεχίσει σαν να παίζει με τους φίλους του»: Το αγνό ταλέντο του Μουσιάλα ξεδιπλώνεται στο Euro 2024 (vids)

Στο μυαλό αρκετών φαντάζει ως μεγαλύτερο ταλέντο και από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο Τζαμάλ Μουσιάλα κάνει χαρούμενους τους Γερμανούς με όσα βλέπουν από εκείνον, έχει σκοράρει τρεις φορές, έχει βοηθήσει στην παρουσία των διοργανωτών του Euro 2024 στα προημιτελικά μετά και το 2-0 επί της Δανίας και ο Νάγκελσμαν εξαφανίζει τους περιορισμούς γύρω από το παίκτη. Αυτό είναι το θέμα της ημέρας παρέα με την Interwetten.  



«Να συνεχίσει σαν να παίζει με τους φίλους του»: Το αγνό ταλέντο του Μουσιάλα ξεδιπλώνεται στο Euro 2024 (vids)

«Θέλω να τον βλέπω να συνεχίσει να παίζει σαν να είναι σε κάποιο γηπεδάκι με τους φίλους του. Να μη σκέφτεται την πίεση, δεν τον πιέζει κανείς. Είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής». Τάδε έφη Γιούλιαν Νάγκελσαν λίγο μετά το 3ο τέρμα του Μουσιάλα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2-0 επί της Δανίας και την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά του καλοκαιριού.

Ας δούμε τι συμβαίνει, έχοντας την Interwetten στην παρέα μας!

 

 

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου – που επέλεξε τη Γερμανία για να παίξει σε ανδρικό επίπεδο κι όχι την Αγγλία, της οποίας υπηρέτησε τα μικρά κλιμάκια – λάμπει στο Euro 2024. Και μπορεί λίγο πιο μπροστά του ή ενίοτε δίπλα του, ο Κάι Χάβερτς με ορισμένες ενέργειες και εμπειρίες παραπάνω να προσπαθεί να ξεχωρίσει, αλλά ο 21χρονος υπερταλαντούχος διεθνής των «πάντσερ» έχει καταφέρει να είναι πρώτος σκόρερ στο Euro 2024. Ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε τα πολλά κενά που παρουσίαζαν οι Δανοί από κάποιο σημείο κι έπειτα στο παιχνίδι του Σαββάτου, έφυγε από αριστερά, πλάσαρε ιδανικά, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του ματς και οι Γερμανοί συνεχίζουν την πορεία τους.

 

 

Παρά την ηλικία του και το γεγονός πως βρίσκεται με τόσο σημαντικό ρόλο στην πολύ μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού, ο Μουσιάλα δείχνει πως η χαλαρότητα που του παρέχει ο Νάγκελσμαν και η εθνική ομάδα, τον βοηθά να κρατά καθαρό το μυαλό του στον αγωνιστικό χώρο. Μακριά από τα «πρέπει» και την τοξική πίεση, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έγινε ο πρώτος έπειτα από μια 10ετία και τους Μίλερ και Σίρλε στο Μουντιάλ του 2014, που σκοράρει 3 φορές σε τουρνουά με τη φανέλα με το γερμανικό εθνόσημο.

Ο κολλητός του Τζουντ Μπέλιγχαμ λάμπει στο μεγάλο ποδοσφαιρικό stage της Ευρώπης που έχει στηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, τη στιγμή που ο Άγγλος χαφ ναι μεν πέτυχε το πρώτο τέρμα των «τριών λιονταριών» στο Euro 2024 απέναντι στους Σέρβους, αλλά είναι... εξαφανισμένος, όπως και όλη η υπόλοιπη εθνική Αγγλίας μέχρι αυτή τη στιγμή.

 

 

Ο Μουσιάλα με τον τρόπο που πλάσαρε τον Σμάιχελ στο 68ο λεπτό του ματς στο Ντόρτμουντ, έδειξε και στον Κάι Χάβερτς την ψυχραιμία, την καθαρή ματιά και το σωστό στόχο που θα πρέπει να έχει όταν βγαίνει απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο επιθετικός της Άρσεναλ ναι μεν συμβάλλει στα όσα καταφέρνουν τα «πάντσερ», ναι μεν βοηθά με τις απροσδόκητες ενέργειές του, αλλά συνεχίζει να έχει θέμα με το εύκολο γκολ. Και ο συμπατριώτης του, που απλά... απολαμβάνει τις στιγμές με τις ευλογίες του Νάγκελσμαν, του δείχνει ό,τι και ο πανηγυρισμός του. Καθαρό μυαλό κι όλα θα πηγαίνουν καλά...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης