Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93’: Τι σκέφτηκε και τον άφησε, θα είχε… απολυθεί από την Αγγλία!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία. Η ιστορία της Αγγλίας στο EURO 2024 συνεχίζεται. Προσοχή όμως. Έρχεται η Ελβετία. Και εκεί, δεν «συγχωρούνται» λάθη, «χαμένα ημίχρονα», φοβική αντιμετώπιση και «εγκληματικά» προπονητικά σφάλματα!



Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93’: Τι σκέφτηκε και τον άφησε, θα είχε… απολυθεί από την Αγγλία!

Έχουν περάσει μερικές ώρες από την τεράστια πρόκριση που πανηγύρισε η Αγγλία απέναντι στην Σλοβακία. Μία πρόκριση που προφανώς, πριν και την έναρξη της αναμέτρησης, άπαντες περίμεναν.

Αναλογικά με την εξέλιξη της συνάντησης όμως, τα «τρία Λιοντάρια» έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως έκαναν κάτι σημαντικό. Διότι είχαν ξανά ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλάζοντας την εικόνα τους στην επανάληψη. Έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό, έκαναν επιτέλους ευκαιρίες, είχαν δύο σημαντικές με τον Χάρι Κέιν, το δοκάρι του Ντέκλαν Ράις, και «σώθηκαν» από μία στιγμή… μαγείας του Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Από εκεί και έπειτα, το μομέντουμ είχε ανατραπεί. Ο Κέιν σκόραρε για 14η φορά σε μεγάλη διοργάνωση και η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι στα προημιτελικά του EURO 2024. Άλλοι λένε πως δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει. Επειδή όμως, οφείλουμε να δούμε το αποτέλεσμα… ψυχρά, προφανώς και πρέπει να είναι ικανοποιημένη. Βρέθηκε 120 δευτερόλεπτα μακριά από την απόλυτη αποτυχία. Τελικά, προκρίθηκε. Δεν θα τους βγάλουμε και… οφσάιντ. Έκαναν κάτι. Αξίζουν συγχαρητήρια. Ακόμη και αν αυτό, ήταν για αρκετούς «προαπαιτούμενο».

Λήγει λοιπόν η αναμέτρηση και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποκαλύπτει κάτι. Πως στον πάγκο συζητούσε να βγάλει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στις καθυστερήσεις, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Εν τέλει, επέλεξε να περάσει εκτός τον δεύτερο και να βάλει τον Ιβάν Τόνεϊ. Δευτερόλεπτα μετά, ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφάρισε!

Ο λόγος που δεν τον έβγαλε; «Ξέρω πως μπορεί να έχει τέτοιες στιγμές σε έναν παιχνίδι, τόσο με την ομάδα του, όσο και με την χώρα του», είπε χαρακτηριστικά. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Διότι αν δεν είχε συμβεί αυτό, πιθανότατα το 1-0 θα είχε παραμείνει και ο ίδιος «σήμερα» θα ήταν… άνεργος.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, έπραξε σωστά. Και η πορεία της Αγγλίας στο EURO 2024 συνεχίζεται. Με μία υποσημείωση όμως… Βρήκαν την ευκαιρία τα «τρία Λιοντάρια» για ένα ποδοσφαιρικό restart. Αν υπήρχε τρόπος να λάβει χώρα κάτι τέτοιο, μόλις συνέβη. Αν το αξιοποιήσουν, ίσως μιλάμε για ένα διαφορετικό τουρνουά. Αν όχι, αν χάσουν ξανά ένα πρώτο ημίχρονο, αν παίξουν κόντρα στην Ελβετία φοβισμένα, τότε το σύνολο του Γκρανίτ Τσάκα θα είναι στα ημιτελικά!

Δημήτρης Μανάκος