Τα γκολ της πρόκρισης έχουν τη δική τους ιστορία: Μπέλιγχαμ και Κέιν σημάδεψαν το φετινό Euro (vid)

Πώς γίνεται το πρώτο γκολ να έχει επιτευχθεί στο 90' + 5' και το δεύτερο στο... 91'; Ναι, το κατάφερε κι αυτό η Αγγλία μέσα στη φετινή, αλλοπρόσαλλη παρουσία της στο Euro 2024. Τα τέρματα που έφεραν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και μένουν στην ιστορία του τουρνουά. 



Τα γκολ της πρόκρισης έχουν τη δική τους ιστορία: Μπέλιγχαμ και Κέιν σημάδεψαν το φετινό Euro (vid)

«Who else?». Πράγματι, ποιος άλλος; Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ που δεν ξέφυγε από το... μάτι του κυκλώνα στην κριτική που δέχθηκε όλη η εθνική Αγγλίας, έδωσε την απάντησή του και με την έμπνευση του 90' + 5' και το ανάποδο ψαλίδι, έσωσε την Αγγλία κόντρα στους Σλοβάκους στους «16» του Euro 2024. 

Ποτέ άλλοτε τα «τρία λιοντάρια» δεν είχαν σκοράρει τόσο αργά στη διοργάνωση κι έτσι το «ψαλιδάκι» του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στο 94:34 μένει στην ιστορία της παρουσίας των Άγγλων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Η φόρα από το γκολ της ισοφάρισης, η ώθηση που έδινε στους γύρω του ο Μπέλιγχαμ και η ανάγκη της Αγγλίας να βγάλει και αντίδραση έπειτα απ' όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί τις τελευταίες μέρες, έφεραν το δεύτερο τέρμα στα... 50 πρώτα δευτερόλεπτα του εξτρά ημιώρου. 

Προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Κέιν με κεφαλιά έπειτα από την ασίστ του Τόνεϊ που είχε περάσει στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας, σκόραρε το ταχύτερο γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ στα χρονικά του Euro σε επίπεδο παράτασης. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης