Γιατί άργησε να τον πιστέψει ο Σάουθγκεϊτ; Ο Μέινου είναι αχτίδα λάμψης και ελπίδας

Το ύφος του όταν πατάει το χορτάρι εκπέμπει σοβαρότητα. Οι κινήσεις του, ελευθερία και αυτοπεποίθηση. Η γλώσσα του σώματός του είναι τέτοια της ψυχραιμίας στις καταστάσεις. Ο Κόμπι Μέινου ξεκίνησε για πρώτη φορά σε μεγάλο τουρνουά με την εθνική ομάδα και έκανε τον κόσμο να τον εκτιμήσει ακόμα πιο πολύ, αλλά και ν' απορήσει με τον Σάουθγκεϊτ που άργησε να τον επιστευθεί. 



Γιατί άργησε να τον πιστέψει ο Σάουθγκεϊτ; Ο Μέινου είναι αχτίδα λάμψης και ελπίδας

Ο νεαρός χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε παίξει ελάχιστα λεπτά στο πρώτο ματς των ομίλων με τη Σερβία, αφού μπήκε αλλαγή στο φινάλε. Έμεινε στον πάγκο κόντρα στη Δανία, έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Σλοβενία και πήρε φανέλα βασικού κόντρα στη Σλοβακία. 

Το βράδυ της Κυριακής στο Γκελζενκίρχεν, όσο η Αγγλία έδειχνε να μην καταλαβαίνει πού πατούσε και τί έκανε, ο Μέινου κρατούσε τα στάνταρ των επιδόσεών του σε ικανοποιητικό επίπεδο. Και μπορεί η μπάλα να μην πήγαινε μπροστά με τίποτα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε πλάι στον Ράις και πίσω από τον Μπέλιγχαμ. 

Ολοκλήρωσε τις 65 από τις 68 μεταβιβάσεις του καταγράφοντας ποσοστό επιτυχίας 96% (100/104), το μεγαλύτερο από κάθε άλλον μέσο στη διάρκεια του Euro 2024 μέχρι αυτή τη στιγμή, με τουλάχιστον 100+ μεταβιβάσεις!

Είχε 4/6 κερδισμένες μονομαχίες, 100% επιτυχημένες ντρίμπλες, 2 τελικές. Και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω σε αυτό το επίπεδο, στην ηλικία των 19 ετών είναι τέτοια που έκανε τους Λάμπαρντ και Κιν να τον αποθεώσουν. «Η εθνική ομάδα πρέπει να επενδύσει σ' εκείνον. Είναι ό,τι πιο ταλαντούχο έχει εμφανιστεί μετά από την εποχή του Σκόουλς, του Τζέραρντ και τη δική μου» ήταν τα λόγια του άλλοτε αρχηγού της Τσέλσι, με τον παλαίμαχο Ιρλανδό χαφ να λέει: «Τα πράγματα που κάνει στο γήπεδο είναι τέτοια που εμένα μου πήρε 10 χρόνια να τα κάνω»! 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης