«Για τον Κριστιάνο»: Ζήτησε συγγνώμη ο Ρονάλντο, του χάρισε την πρόκριση ο Κόστα! (vid)

Παιχνίδι – έπος. Ματς που δεν ήταν κατάλληλο για καρδιακούς. Αμείωτη ένταση και φοβερό πάθος μέχρι το φινάλε. Χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο, άστοχο τετ-α-τετ του Σέσκο και όλα στο «μηδέν» για 120 λεπτά. Φτάσαμε στα πέναλτι και η Πορτογαλία επικράτησε της Σλοβενίας, με την ιστορία των EURO και του Ρονάλντο, να έχει τουλάχιστον ένα επεισόδιο ακόμη!



«Για τον Κριστιάνο»: Ζήτησε συγγνώμη ο Ρονάλντο, του χάρισε την πρόκριση ο Κόστα! (vid)

Τι «ματσάρα» παρακολουθήσαμε. Ένα επικό παιχνίδι ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Σλοβενία, παρότι δεν ήταν «πλούσιο» από πλευράς τελικών προσπαθειών. Διότι τα είχε όλα.

Ένταση, 90 λεπτά γεμάτα άγχος, παράταση και έναν τρομερά παθιασμένο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έκανε τα πάντα, προκειμένου να πετύχει το πρώτο του γκολ στο EURO 2024.

Ένα παιχνίδι που αποτέλεσε ακόμη μία χαρακτηριστική απόδειξη πως δεν υφίσταται φαβορί σε νοκ – άουτ παιχνίδι. Πόσω δε μάλλον στο φετινό τουρνουά, που σε όλα τα ζευγάρια υπάρχει «ίντριγκα» και έκπληξη.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης έλαβε χώρα στο 5ο λεπτό, με τον Ρούμπεν Ντίας να παίρνει την κεφαλιά, αλλά αυτή να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ.

Οκτώ λεπτά μετά, ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε μία καλή πάσα προς τον Μπρούνο Φερνάντες, αλλά αυτός δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε ασίστ. Και από εκεί και έπειτα, ξεκίνησε το «σόου» του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο απόλυτος σούπερ σταρ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και πρώτος σε κάθε λογής στατιστική κατηγορία, εκτέλεσε τέσσερα φάουλ συνολικά στην αναμέτρηση, αλλά δεν… πανηγύρισε.

Το πρώτο ήρθε στο 34ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Όμπλακ.

Ακολούθησε ακόμη ένα στο 55’, με τον Όμπλακ να αποκρούει έναν πραγματικό «κεραυνό», με την μπάλα όμως να πηγαίνει πάνω του.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο Μπέντζαμιν Σέσκο σπατάλησε την κορυφαία φάση της Σλοβενίας στο ματς. Δημιούργησε φάση ο ίδιο για τον εαυτό του, πέρασε τον Πέπε, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και κατέληξε πολύ έξω από την εστία του Ντιόγο Κόστα.

Ο χρόνος κυλούσε, η Πορτογαλία δεν έβρισκε φάσεις, έμοιαζε να αγχώνεται και είχε την τελευταία της καλή ευκαιρία, με τη συμπλήρωση ακριβώς 90 λεπτών. Πρωταγωνιστής ; Καλά καταλάβατε. Ξανά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Όμπλακ μπλόκαρε την μπάλα με χαρακτηριστική άνεση.

Και φτάσαμε στην παράταση, στην οποία παρακολουθήσαμε την στιγμή της σεζόν. Ο Ζότα κέρδισε το πέναλτι, ο Ορσάτο το υπέδειξε και ο VAR συμφώνησε μαζί του. Ο Κριστιάνο όμως, δεν τα κατάφερε. Ο Όμπλακ απέκρουσε την εκτέλεσή του και το 0-0 παραμένει. Και εκεί, δάκρυσε ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, με τον Κριστιάνο να «λυγίζει» στον πάγκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, ήρθε και η κορυφαία στιγμή της Σλοβενίας, με τον Πέπε να κάνει τεράστιο λάθος και τον Σέσκο να βγαίνει τετ-α-τετ. Και όμως, ο Κόστα τον σταμάτησε, με το 0-0 να παραμένει και το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι!

Τι συνέβη εκεί;  Ήρωας Ντιόγο Κόστα! Με ένα μυθικό 3/3 στη «ρώσικη ρουλέτα» έσωσε την Πορτογαλία. Επικράτησε με 3-0 η χώρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, σκόραρε το πρώτο πέναλτι αυτός, αυτήν την φορά, και ζήτησε συγγνώμη!

Πηγή: www.bnsports.gr