Η Τσέλσι χάνει ταλέντα, αλλά συμμαζεύει τα οικονομικά της

Το κακό είναι πως προμηθεύει τους αντιπάλους της στην Πρέμιερ Λιγκ με ποδοσφαιριστές που έχουν ακόμα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης. Το καλό, όμως, για την Τσέλσι, είναι πως κατάφερε με τρεις πωλήσεις να εισπράξει περί τα 90 εκατομμύρια λίρες και να δείξει πως έχει μπει σε μια τροχιά όπου συμβιβάζεται με τους κανονισμούς του PSR για τα οικονομικά δεδομένα.  



Η Τσέλσι χάνει ταλέντα, αλλά συμμαζεύει τα οικονομικά της

Οι «μπλε» του Λονδίνου ναι μεν απέκτησαν τον Μαρκ Γκιού από την Μπαρτσελόνα και προχωρούν και στην απόκτηση του Ντιούσμπερι – Χολ από τη Λέστερ έχοντας νικήσει την Μπράιτον στην συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά φροντίζουν για την εξισορρόπηση εσόδων – εξόδων.

Τις τελευταίες μέρες το κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας έχει παραχωρήσει τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές σε τρία διαφορετικά κλαμπ στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει λάβει έσοδα που προέρχονται από την εφαρμογή κινήσεων προς αποφυγή... μπελάδες.

Ο Ομάρι Χάτσινσον παραχωρήθηκε με κανονική μεταγραφή στην Ίπσουιτς, την οποία είχε βοηθήσει να πάρει την άνοδο στην Πρέμιερ, ο Λιούις Χολ που η αλήθεια είναι ότι στις ευκαιρίες που πήρε δεν έδειξε κάτι τρομερό, μετακινήθηκε στη Νιούκαστλ, ενώ, ο Ίαν Μάατσεν θα βρίσκεται από τη νέα σεζόν στην Άστον Βίλα μετά την περσινή θητεία του ως δανεικός στην Ντόρτουντ.

Από τους τρεις προαναφερθέντες η Τσέλσι εξασφάλισε 87,5 εκατομμύρια λίρες. Η αλήθεια είναι πως είχε γίνει γνωστό ότι ο σύλλογος του Λονδίνου δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερη πίεση για τον φετινό Ιούνιο, μέσα στον οποίο ολοκλήρωσε τις πωλήσεις των Χολ, Μάατσεν και Χάτσινσον, αλλά προετοιμάζονται για το επόμενο καλοκαίρι που θα είναι πιο κρίσιμο και θα πρέπει όλα να είναι αρκετά πιο... νοικοκυρεμένα. 

Κώστας Ζάλιαρης