Ο Γκέι έπαιξε 75 λεπτά με ένεση στον ώμο και έβγαλε την ασίστ στον Μπέλιγχαμ! (vid)

Η αυταπάρνηση του Μαρκ Γκέι κατά τη διάρκεια του ματς των «16» με τη Σλοβακία στο Γκελζενκίρχεν, αποτέλεσε ακόμα ένα σημάδι προς την Αγγλία για την επιμονή, την ανατροπή και την πρόκριση στα προημιτελικά.  



Ο Γκέι έπαιξε 75 λεπτά με ένεση στον ώμο και έβγαλε την ασίστ στον Μπέλιγχαμ! (vid)

Είχε πρόβλημα στον δεξιό ώμο. Αρνήθηκε να γίνει αλλαγή. Έπαιζε με πόνους. Στην ανάπαυλα που κρύωσε το σώμα του, άρχισε να γίνεται πιο έντονο. Κι όμως, ο Μαρκ Γκέι ούτε που σκέφτηκε να βγει από το ματς.

Ήθελε να συνεχίσει και θα το έκανε με κάθε κόστος. Θα έπαιζε με ενοχλήσεις, αφού για λίγη ώρα ο πόνος θα υποχωρούσε με τις ενέσεις που θα του έκαναν. Το τόνισε στους γιατρούς κι έτσι έγινε.

Ο διεθνής αμυντικός της Πάλας έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Κυριακής, αλλά και στο εξτρά ημίωρο της παράτασης, με τραυματισμό. Δεν ήταν όσο άνετος θα το ήθελε. Κι όμως, στο 90' + 5' βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πάρει την κεφαλιά, να στείλει την μπάλα προς τα πίσω με την ελπίδα κάποιος «δικός» του να γίνει αποδέκτης και να προκύψει κάτι καλό. Και κάπως έτσι έκανε την ασίστ για το μαγικό ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ.

Η ομορφιά του γκολ από τον σταρ της Ρεάλ είναι τέτοια που ουδείς θυμάται πώς η μπάλα έφτασε σ' εκείνον. Όμως, αξίζει ν' απονεμηθούν τα εύσημα στον Γκέι για την υπερπροσπάθεια, την επιμονή, την αυταπάρνηση και την συνεισφορά του την κρίσιμη στιγμή.

Στο παιχνίδι με τους Ελβετούς για τα προημιτελικά ο στόπερ των «αετών» θ' απουσιάζει λόγω κάρτας που δέχθηκε κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μπορεί να επιστρέψει στα ημιτελικά, αν κι εφόσον τα «τρία λιοντάρια» καταφέρουν να βρεθούν εκεί. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης