Βρεγμένο έδαφος, μη ευνοϊκή στάση σώματος: Γι' αυτό η απόκρουση του Γκιουνόκ είναι η στιγμή του Euro! (vid)

Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη μιλά γι' αυτή τη στιγμή. Για την «πτήση» του Γκιουνόκ που έστειλε την Τουρκία στα προημιτελικά του Euro. Για την κεφαλιά που είχε απειροελάχιστες πιθανότητες να μην καταλήξει στα δίχτυα. Για το ένστικτο που έκανε τον Τούρκο πορτιέρε να ρίξει το σώμα του δεξιά. Και οι συνθήκες ήταν τέτοιες που όλα ήταν εις βάρος του. Αυτό είναι το θέμα της ημέρας παρέα με την Interwetten. 



Βρεγμένο έδαφος, μη ευνοϊκή στάση σώματος: Γι' αυτό η απόκρουση του Γκιουνόκ είναι η στιγμή του Euro! (vid)

Ο Μερτ Γκιουνόκ είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στις ποδοσφαιροκουβέντες από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και αυτές τις ώρες. Όλοι μιλούν για την απόκρουση στο 90' + 5', για να κρατήσει το 2-1 κόντρα στους Αυστριακούς και να οδηγήσει τους Τούρκους στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

«Έσβησε» ακόμα και το ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ στο ίδιο χρονικό σημείο, με την Αγγλία να εξασφαλίζει παράταση κι έπειτα πρόκριση χάρη σ' εκείνη την έμπνευση. 

 

 

Ο Γκιουνόκ πράγματι έκανε την απόκρουση της ζωής του και μαζί με την Interwetten αναλύουμε το γιατί. 

Ο Μπαουμγκάρτνερ κάνει τρομερό άλμα, φτάνει στη μπαλιά όπως αυτή βγαίνει από τα δεξιά και η τοποθέτηση του σώματός του σε σχέση με την απόσταση από την εστία είναι τέλεια. Ξέρει τι θέλει να κάνει, πώς θέλει να κάνει την επαφή με την μπάλα και πού ακριβώς θέλει να τη στείλει. 

Της δίνει δύναμη. Ο Αυστριακός έχει υπέρ του και τον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο. Είναι δεδομένο ότι αυτό μπορεί να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τον Τούρκο πορτιέρε που αν η μπάλα αλλάξει έστω και λίγο το φάλτσο, την τροχιά, την περιστροφή της, είναι χαμένος από χέρι. 

 

 

Γίνεται το γκελ στον αγωνιστικό χώρο και ο Μερτ Γκιουνόκ «ίπταται». Οι πιθανότητες επιτυχίας του και αποφυγής της ισοφάρισης είναι μόλις στο 0,06%! Οι πιθανότητες να σκοράρει ο Μπαουμγκάρτνερ από εκεί και με τα δεδομένα που επικρατούσαν, ήταν στο 94%. Σχεδόν σίγουρο, δηλαδή!

Και κάτι που κατέστησε ακόμα πιο δύσκολη την απόκρουση του Γκιουνόκ είναι το γεγονός πατάει δυνατά, «καρφώνει» τα πόδια και πετάει το κορί του στην έκταση που του το επιτρέπει η στάση του. Και αυτό ήταν αρκετό για την απόκρουση όλου του τουρνουά...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης