Ο Ντιόγκο Κόστα δεν ξέχασε ποτέ τη βοήθεια του Κριστιάνο από το Κατάρ και την ανταπέδωσε με τις τρεις αποκρούσεις (vid)

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, πριν από ενάμιση χρόνο, λίγο έλειψε η μέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία στα μεγάλα τουρνουά, να γίνει εφιαλτική για τους Πορτογάλους. Ο Ντιόγκο Κόστα θα είχε τεράστια ευθύνη. Φέτος, ο πορτιέρε των Ιβήρων χάρισε πρόκριση στα προημιτελικά του Euro και με τον τρόπο του ανταπέδωσε τη στήριξη που του παρείχε ο Κριστιάνο σ' εκείνο το φοβερό ματς με τους Γκανέζους...  



Ο Ντιόγκο Κόστα δεν ξέχασε ποτέ τη βοήθεια του Κριστιάνο από το Κατάρ και την ανταπέδωσε με τις τρεις αποκρούσεις (vid)

Ο CR7 νικήθηκε από τον Όμπλακ από την άσπρη βούλα στην παράταση, έβαλε τα κλάματα με την πίεση να έχει πιάσει... ταβάνι και να τον οδηγεί σε ξέσπασμα, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι ο εκ των κορυφαίων παικτών στα χρονικά του αθλήματος, τα διόρθωσε όλα.

Στο πλευρό του, ο Ντιόγκο Κόστα που έδιωξε το πλασέ του Σέσκο στο εξτρά ημίωρο και με τρεις αποκρούσεις στα πέναλτι των Σλοβένων ήταν καθοριστικός για την παρουσία της Πορτογαλίας στους «8» του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με το τρομερό επίτευγμά του, ο διεθνής πορτιέρε φάνηκε να λέει ένα άτυπο «ευχαριστώ, δεν σε ξέχασα ποτέ» προς τον Κριστιάνο για ό,τι είχε συμβεί στο Κατάρ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο Ρονάλντο τότε είχε βρει δίχτυα, είχε γράψει φοβερή ιστορία με τα γκολ σε πέντε συνεχόμενα μεγάλα τουρνουά, το σκορ ήταν 3-2, κυλούσαν τα λεπτά των καθυστερήσεων και ένα τεράστιο λάθος του Κόστα λίγο έλειψε ν' αποβεί μοιραίο για το τότε σύνολο του Σάντος.

Ο εφιάλτης αποφεύχθηκε, η νίκη ήρθε και ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων ήταν απαρηγόρητος. Τότε, ο CR7 προσπάθησε να τον κάνει να καταλάβει πως το ματς είχε τελειώσει, το θετικό αποτέλεσμα είχε έρθει και τίποτα πια δεν μπορούσε ν' αλλάξει και να πάει λάθος.

Του έλεγε να χαμογελάσει και του τόνιζε ότι θα πρέπει να το αφήσει πίσω του και να κοιτάξει μπροστά μαθαίνοντας από αυτό που του συνέβη. Και τώρα, που ο Κριστιάνο χρειάστηκε βοήθεια, ο γκολκίπερ της Πόρτο ήταν εκεί για εκείνον...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης