Κόντι Χάκπο όπως Μίλαν Μπάρος; Η Λίβερπουλ μπορεί να έχει ξανά πρώτο σκόρερ σε Euro, 20 χρόνια μετά! (vid)

Βγήκε μπροστά και καταφέρνει πράγματα, ίσως ανέλπιστα. Ο Κόντι Χάκπο είναι ο ήρωας της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας στο Euro 2024. Βγάζει ενέργεια που λείπει ίσως από την πλειοψηφία των διεθνών – όχι απλά των συμπαικτών του – και είναι έτοιμος να κάνει τη Λίβερπουλ να καμαρώνει για εκείνον, όπως συνέβαινε στο Ευρωπαϊκό του 2004 με τον... Μίλαν Μπάρος!  



Κόντι Χάκπο όπως Μίλαν Μπάρος; Η Λίβερπουλ μπορεί να έχει ξανά πρώτο σκόρερ σε Euro, 20 χρόνια μετά! (vid)

Ο Χάκπο με γκολ και ασίστ στο ματς των «16» κόντρα στη Ρουμανία οδήγησε τους «οράνιε» στα προημιτελικά του Euro 2024, όπου επόμενο εμπόδιο είναι οι Τούρκοι, που με τη σειρά τους πέταξαν εκτός συνέχειας τους εντυπωσιακούς Αυστριακούς.

Στα 4 παιχνίδια των Ολλανδών μέχρι και αυτή τη στιγμή του τουρνουά, ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ είναι πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του με 3 τέρματα και έχει κατακτήσει και 2 βραβεία Man of the Match.

 

 

Έπειτα από τα τρία γκολ με τα οποία είχε ολοκληρώσει την παρουσία του στο Μουντιάλ του Κατάρ πριν από ενάμιση χρόνο, έχει πετύχει άλλα τόσα στο φετινό τουρνουά επί γερμανικού εδάφους και βάζει πλώρη για τη διάκριση του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Αυτό είναι κάτι που για ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ λείπει... 20 ολόκληρα χρόνια! Το μυθικό, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έτος, 2004, όταν τότε η «γαλανόλευκη» αναρριχήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης σε ένα στόρι που ξεπερνά ακόμα και τα παραμύθια, ο Μίλαν Μπάρος ήταν top scorer με 5 γκολ! Ο Τσέχος είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε φυσικά από το buzzer-beater του Τραϊανού Δέλλα.

Σημειώνεται πως ο Χάκπο είναι πλέον ο 6ος Ολλανδός με 3+ τέρματα σε Euro, μετά τους Φαν Μπάστεν (1988), Μπέργκαμπ (1992), Κλάιφερτ (2000), Φαν Νίστελροϊ (2004) και Βαϊνάλντουμ (2020).

 

 

Κώστας Ζάλιαρης