«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι, έπαιζε τις μεταγραφές»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με μεταγραφές και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!



«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ  - Σίτι, έπαιζε τις μεταγραφές»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Η αλήθεια είναι πως λίγοι θα θυμάστε το όνομά του. Λέγεται Ρίτσαρντ Μπρέντις και επί της ουσίας, μεγάλωσε και βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, δουλεύοντας ως αναλυτής, με τον Μάνουελ Πελεγκρίνι.

Βρέθηκε στο «Έτιχαντ» από το 2013 μέχρι το 2019, συνάντησε και τον Πεπ Γκουαρδιόλα στους «γαλάζιους» και αποχώρησε προ πενταετίας, για να γίνει στενός συνεργάτης του Βινσέντ Κομπανί. Συνυπήρξαν στην Άντερλεχτ και έπειτα, μεταφέρθηκαν ξανά στο «Νησί», για να εργαστούν στην Μπέρνλι. Μαζί ανέβασαν την ομάδα στην Premier League, ενώ πλέον, ουδείς εκ των δύο, θα βρίσκεται στον σύλλογο στη νέα σεζόν, στην Championship.

Ο λόγος; Διότι ο Μπρέντις, αισίως τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, για τον επόμενο έναν χρόνο, κατηγορούμενος για 456 στοιχήματα!

Οι περισσότερες εξ’ αυτών των κατηγοριών μάλιστα, προέκυψαν όταν εργαζόταν ακόμη στη Μάντσεστερ Σίτι και σχετίζονται με μεταγραφές. «Πόνταρε» στην επόμενη κίνηση των «πολιτών» και φημολογείται πως συνολικά κέρδισε περισσότερα από 17.000 λίρες.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κέρδους, αρκεί να διαβάσει πως οδηγήθηκε σε είσπραξη σε 129 περιπτώσεις. Παρά ταύτα, η στοιχηματική του δραστηριότητα δεν περιοριζόταν αποκλειστικά στο «μεταγραφικό παζάρι», αλλά και σε αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το παιχνίδι της Σαχτάρ Ντόνετσκ με τη Μάντσεστερ Σίτι, το 2017. Ο Μπρέντις έπαιξε να χάσει η ομάδα στην οποία εργαζόταν, βασιζόμενος στο ότι ούτως ή άλλως, ήταν στην κορυφή του 6ου ομίλου του Champions League. Αυτό ακριβώς συνέβη, με το σύνολο του Πεπ να ηττάται με 2-1 και τον αναλυτή ποδοσφαίρου της ομάδας, να βάζει επιπλέον χρήματα στα ταμεία του!

Δημήτρης Μανάκος