«Impossible is nothing for Greece»: Οι Άγγλοι θυμήθηκαν το EURO 2004, την Ελλάδα και τον Χαριστέα! (vid)

Πέρασαν 20 χρόνια από ένα από τα μεγαλύτερα «σοκ» στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τότε που η Εθνική Ελλάδος επικρατούσε με 1-0 της Πορτογαλίας στη Λισαβώνα και κατακτούσε το EURO 2004, σε μία αδιανόητη πορεία, που δεν θα λησμονηθεί ποτέ. Και όχι μόνο από τους ίδιους τους Έλληνες, αλλά και από τους Άγγλους. Από νωρίς το πρωί άλλωστε, αγγλικές σελίδες αναρτούν το γκολ του Άγγελου Χαριστέα, που εν συνεχεία έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Βέρντερ Βρέμης!



«Impossible is nothing for Greece»: Οι Άγγλοι θυμήθηκαν το EURO 2004, την Ελλάδα και τον Χαριστέα! (vid)

Η 4η Ιουλίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων, καθώς είναι η μέρα που «σημάδεψε» τις καρδιές όλων.

Το ημερολόγιο αναγράφει 4 Ιουλίου του 2024, κάτι που σημαίνει πως έχουν συμπληρωθεί αισίως, 20 χρόνια από το «έπος» της «γαλανόλευκης», η οποία νίκησε την Πορτογαλία στη Λισαβώνα, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε όμως συμβεί, εάν στο 56ο λεπτό του τελικού του EURO 2004, ο Άγγελος Χαριστέας δεν πηδούσε ψηλότερα από όλους, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και όλους τους Έλληνες στα ουράνια.

Πρόκειται για μία στιγμή που ουδείς θα λησμονήσει. Ακόμη και στην Αγγλία. Και για τον λόγο αυτόν, από νωρίς το πρωί, Άγγλοι αναρτούν στο Twitter βίντεο από εκείνο το Ελλάδα – Πορτογαλία, γράφοντας πως το «αδύνατο» δεν σημαίνει τίποτα για τους Έλληνες!

Δημήτρης Μανάκος