Ο Μπέλιγχαμ και οι «άλλοι» τέσσερις: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τον… ημιτελικό της Αγγλίας στο EURO;

Ποιοι παίκτες της Αγγλίας βρίσκονται στο όριο καρτών και ενδέχεται να χάσουν τον ημιτελικό, σε περίπτωση που τα «τρία Λιοντάρια» αποκλείσουν την Ελβετία; Είναι πέντε! Και προς το παρόν, οι τέσσερις εξΆ αυτών λογίζονται και αναμένεται να ολοκληρώσουν το τουρνουά, ως βασικοί… Αυτό είναι το θέμα της ημέρας από το England365 μέσω της Interwetten!



Ο Μπέλιγχαμ και οι «άλλοι» τέσσερις: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τον… ημιτελικό της Αγγλίας στο EURO;

Μπορεί η Αγγλία να έχει αρχικά μπροστά της την αναμέτρηση με την Ελβετία, για τα προημιτελικά του EURO 2024, όμως δεν μπορούμε να μην είμαστε ένα βήμα μπροστά.

Πόσω δε μάλλον, από την στιγμή που τα «τρία Λιοντάρια» έχουν το «πρέπει» μπροστά τους και οφείλουν να αποκλείσουν το σύνολο του Γκρανίτ Τσάκα, ώστε να βρεθούν στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δύσκολη αναμέτρηση, εξαιρετικοί οι Ελβετοί ως στιγμής, εκπληκτικά μεστή η εικόνα τους με την Ιταλία, την οποία και κέρδισαν με 2-0, προκειμένου να βρεθούν στους «8». Από εκεί και πέρα λοιπόν, για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω, αν η Αγγλία ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελβετίας, θα συναντήσει μία εκ των Ολλανδία ή Τουρκία στον ημιτελικό.

Και εκεί, για να έχει σοβαρές πιθανότητες νέας πρόκρισης, θα πρέπει να έχει όλα τα «όπλα» της ετοιμοπόλεμα. Και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στους βασικούς ποδοσφαιριστές της, αλλά σε όσους αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο όριο καρτών.

Συνολικά είναι πέντε, και συμπεριλαμβάνουμε σε αυτούς και τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος εξακολουθεί να μαθαίνει πως ο πανηγυρισμός του κόντρα στην Σλοβενία εξετάζεται από την UEFA. Έστω όμως πως αγωνίζεται κανονικά και δεν υφίσταται κάποια τιμωρία. Σε περίπτωση που δεχθεί μία κίτρινη κάρτα και η Αγγλία προκριθεί, χάνει τον ημιτελικό.

Ποιοι άλλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μην «πάθουν» ότι και ο Μαρκ Γκέχι, που χάνει το παιχνίδι με τους Ελβετούς; Ο Κίραν Τρίπιερ, ο Φιλ Φόντεν, ο Κόμπι Μέινου και ο Κόνορ Γκάλαγκερ, που δέχθηκε κίτρινη κάρτα με τη Δανία.

Να επισημάνουμε κάτι σημαντικό σε αυτό το σημείο: φτάνοντας στα ημιτελικά, οι κίτρινες κάρτες «μηδενίζονται». Συνεπώς, ο μοναδικός τρόπος για έναν ποδοσφαιριστή να χάσει τον τελικό, είναι να δεχθεί κόκκινη κάρτα στην φάση των «4». Ας τα έχουμε όλα στο μυαλό μας…

Δημήτρης Μανάκος