«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει... »: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (vid)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά... 



«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει... »: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (vid)

Η αναλυτική του σκέψη και το γεγονός πως δεν θέλει ν' αφήνει τίποτα στην τύχη, οδηγούν τον Μικέλ Αρτέτα στη συνεχή ανάγνωση και ερμηνεία των πεπραγμένων των παικτών του από την ποδοσφαιρική χρονιά 2023-2024. 

Η Άρσεναλ έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2004, αλλά ο Πεπ οδήγησε τη Σίτι στον τέταρτο διαδοχικό τίτλο, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου. 

Ο κόουτς των Λονδρέζων ξέρει ότι θα πρέπει να επενδύσει ακόμα περισσότερο στα όσα συνέβησαν την προηγούμενη σεζόν, αλλά δεν παύει να είναι ακόμα ανοιχτή η «πληγή» .

«Όταν είσαι ιδιαίτερα αναλυτικός και συγκεντρώνεις όλα τα στοιχεία και βλέπεις τι έχει καταφέρει η ομάδα σου του τελευταίους 11 μήνες, τότε καταλαβαίνεις ότι έπρεπε να έχουμε πάρει αυτό τον τίτλο. Αυτό λένε τα στοιχεία. Η πραγματικότητα, όμως, έγραψε κάτι άλλο. Φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά αυτές οι μικρές λεπτομέρειες του 10%, 5%, 1% είναι που οδηγούν στην επιτυχία και καθορίζουν το αποτέλεσμα...» είπε. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης