Μία νίκη ακόμα και ο Σάουθγκεϊτ θα πάει την Αγγλία ξανά στα ημιτελικά και ας την έχει να παίζει με… χειρόφρενο!

Είναι απίστευτο πως με τον Σάουθγκεϊτ η Αγγλία έχει πάει καλύτερα σε τουρνουά συνολικά από την εποχή του σερ Αλφ Ράμσεϊ και έπειτα! Είναι κάτι που δεν εξηγείται. Σηκώνει η επιστήμη τα χέρια ψηλά! Στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας πέρασαν πολύ ανώτεροι προπονητές. Ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον ή ο Έρικσον. Αφήνω στην άκρη τον Καπέλο, που ως προπονητής ήταν τεράστιος αλλά απέτυχε παταγωδώς, όπως και τον Βέναμπλς που ήταν εξαιρετικός, αλλά μόνο σε μια διοργάνωση, το Euro 1996, κάθισε στον πάγκο! Και όμως με μία νίκη επί της Ελβετίας, ο Σάουθγκεϊτ θα πάει την Αγγλία ακόμα μία φορά στην τετράδα! Είναι να τρελαίνεσαι… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος   



Μία νίκη ακόμα και ο Σάουθγκεϊτ θα πάει την Αγγλία ξανά στα ημιτελικά και ας την έχει να παίζει με… χειρόφρενο!

Έχει σταρ κουρασμένους, παίζει χωρίς αριστερό μπακ και όλη η ομάδα υπολειτουργεί, αλλά η Αγγλία προχωρά στο ματς με την Ελβετία και αν περάσει, τότε θα μιλάμε για ανεξήγητα πράγματα! Αλλά έτσι γίνεται πολλές φορές και αν η Αγγλία καταφέρει να βελτιωθεί έστω και κατά 30% θα έχει το πάνω χέρι. 

Απέναντι στην Ελβετία που είναι μια κανονική ομάδα, η Αγγλία οφείλει να περιμένει πολλά από τους σταρ. Και ας είναι κουρασμένοι. Από εδώ και πέρα υπάρχουν τρεις νύχτες! Και αν ο Μπέλινγχαμ ή ο Κέιν, ο Φόντεν και ο Ράις μπορέσουν να ανέβουν στο ύψος των περιστάσεων, αυτοί οι πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές που έχει η Αγγλία, μπορούν να γράψουν ιστορία. ΓιΆ αυτό μην τους ξεγράφουμε τόσο εύκολα και ας μην μας έχουν πείσει μέχρι τώρα. 

Το παιχνίδι πάντως θα κυμανθεί πάρα πολλή ώρα σε ένα τεντωμένο σκοινί. Σαν εικόνα παιχνιδιού προσωπικά βλέπω πάρα πολύ το 1-1. Και αν κάποιος βρει ένα ακόμα γκολ θα πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια ή θα πάμε για παράταση και πιθανώς ακόμα και πέναλτι.

Ο Σάουθγκεϊτ, πάντως, είναι το χειρόφρενο μιας καλής φουρνιάς. Είναι αυτός που κρατάει αυτή την ομάδα δέσμια κάποιων δικών του εμμονών και επιλογών. Και με τέτοιο μονοπάτι που έτυχε πάλι στην Αγγλία θα είναι κρίμα μα μην φτάσει τουλάχιστον στον τελικό. Αν δεν βελτιώσει σημαντικά, όμως, την απόδοσή της, το πιο πιθανό είναι να μείνει έξω ακόμα και από την Ελβετία.