Ο Φόντεν μίλησε με ειλικρίνεια: «Μας τα λέει ο κόουτς στις προπονήσεις, αλλά...»

Ο Φιλ Φόντεν τα βάζει και με τον εαυτό του για ό,τι έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Αγγλία, αλλά καλεί έμμεσα και τους συμπαίκτες του ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γεγονός πως δεν μπορούν να εκτελέσουν στα παιχνίδια, όσα τους λέει ο Σάουθγκεϊτ στις προπονήσεις! 



Ο Φόντεν μίλησε με ειλικρίνεια: «Μας τα λέει ο κόουτς στις προπονήσεις, αλλά...»

Είναι πραγματικά μάταιος κόπος να προσπαθήσει κανείς να καταλάβει, να εκτιμήσει, να σκεφτεί και να προβλέψει πώς θα εμφανιστεί η εθνική ομάδα της Αγγλίας στον Σαββατιάτικο προημιτελικό του Euro 2024 απέναντι στην Ελβετία. 

Στα τρία ματς των ομίλων τα «τρία λιοντάρια» ήταν... άφαντα, πήραν την πρόκριση στα νοκ-άουτ πετυχαίνοντας μόλις δυο τέρματα, ενώ, στους «16» με τους Σλοβέκους ο Μπέλιγχαμ γλίτωσε το κάζο με το γκολ στο 90' + 5' και στην παράταση ο Κέιν οδήγησε την ομάδα του στην επόμενη φάση. 

Ο Φιλ Φόντεν είναι από εκείνους που όλο αυτό το διάστημα έχουν δεχθεί κριτική για την εικόνα τους, προσπαθεί κι εκείνος πότε από τα πλάγια και πότε από πιο κεντρικά σημεία του γηπέδου να βοηθήσει, αλλά δεν τα καταφέρνει .

Και σε μια ... κρίση ειλικρίνειας, αλλά και στήριξης προς τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είχε να πει: «Ο κόουτς από τις προπονήσεις μάς λέει πότε να τρέξουμε ψηλά, να πιέσουμε και να βγάλουμε ενέργεια, αλλά νιώθω ότι αυτό μετά δεν βγαίνει από τους παίκτες στο γήπεδο. Προσωπικά δεν ήρθα σε αυτή τη διοργάνωση ως ο κορυφαίος της Πρέμιερ Λιγκ, για να μη δείξω γιατί πράγματι διακρίθηκα με αυτό τον τίτλο...». 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης