Η στήριξη στη δύσκολη στιγμή του ηγέτη: Κριστιάνο και Μέσι γεύονται τη μεγαλύτερη νίκη τους (vids)

Ο τρόπος αντίδρασης των συμπαικτών τους, φανερώνει πως τελικά κάτι έχουν κάνει πάρα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια που σκέφτονται κι ενεργούν ως ηγέτες για το καλό της εθνικής ομάδας. Οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι αντικρίζουν τώρα τους πιο γευστικούς καρπούς των προσπαθειών τους και του τρόπου με τον οποίο καθοδήγησαν τους υπόλοιπους... Αυτό είναι το θέμα της ημέρας παρέα με την Interwetten. 



Η στήριξη στη δύσκολη στιγμή του ηγέτη: Κριστιάνο και Μέσι γεύονται τη μεγαλύτερη νίκη τους (vids)

Ο ηγέτης είναι εκεί για να βγει μπροστά στα δύσκολα. Και αφού μιλάμε για ποδόσφαιρο, είναι ο άνθρωπος που στα δύσκολα θα κάνει το κάτι παραπάνω. Θα σκεφτεί διαφορετικά. Θα δώσει την τολμηρή οδηγία για να γίνει κάτι άλλο από το προγραμματισμένο και το σχεδιασμένο. Και φυσικά θ' αναλάβει την ευθύνη και θα βγει μπροστά να δεχθεί τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων όταν τα πράγματα θα έχουν στραβώσει. 

Η παρουσία του ηγέτη σε μια ομάδα είναι απαραίτητη. Ναι μεν όλοι δουλεύουν, ιδρώνουν και δρουν για το καλό του συνόλου, αλλά χρειάζεται και αυτός ο ένας, ο «στρατηγός» που θα χαράξει το σχέδιο με το οποίο θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Δίπλα στη λέξη "ηγέτης", σε ό,τι αφορά το αγαπημένο άθλημα όλων μας, μπαίνουν τα ονόματα των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, δίχως την παραμικρή αμφιβολία. Πόσο καλοί ήταν, όμως, ως ηγέτες αμφότεροι; Πώς έκαναν τους υπόλοιπους να νιώθουν όταν πάλευαν για το συμφέρον της φανέλας με το εθνόσημο; Οι απαντήσεις δόθηκαν κι εμείς τις κοιτάζουμε έχοντας την Interwetten στην παρέα μας. 

Ο Κριστιάνο όταν είδε τον Όμπλακ να του αποκρούει το πέναλτι στην παράταση της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία στους «16» του Euro 2024, είχε όλους τους συμπαίκτες του παρόντες να τον παρηγορούν και να του δίνουν ώθηση να συνεχίσει, όταν εκείνος «έσπασε» κι έβαλε τα κλάματα. Εκεί που η πίεση τον «λύγισε» και η εικόνα της στεναχωρημένης μητέρας του στα επίσημα τον έκανε ευάλωτο, είχε τους υπόλοιπους δίπλα του, έτοιμους να του σταθούν σαν βράχοι που θα τον βοηθούσαν να παραμείνει κι εκείνος όρθιος κι αγέρωχος. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Λιονέλ Μέσι στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στο Εκουαδόρ στα προημιτελικά του Copa America σκέφτηκε να εκτελέσει αλά Πανένκα και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Λίο έχει μείνει δίχως γκολ στη διοργάνωση, οι υπόλοιποι βγαίνουν μπροστά και για εκείνον, ενώ, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει ξεκαθαρίσει πως αγωνίζεται για να βλέπει χαρούμενο τον μεγάλο ηγέτη της «αλμπισελέστε». 

Με τη λήξη της διαδικασίας και με τους Αργεντινούς να έχουν πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά, όλοι περικύκλωσαν και αγκάλιασαν με στοργή τον Μέσι, σαν να του φώναζαν: «Εμείς είμαστε εδώ, όταν δεν θα μπορείς εσύ, θα το καταφέρνουμε για εσένα». 

Τελικά, κάτι καλό έκαναν ως ηγέτες οι δυο πιο επιτυχημένοι αθλητές που πέρασαν ποτέ από το ποδόσφαιρο...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης