Κάποτε «συμμαχούσαν», τώρα είναι αντίπαλοι: Η ιδιαίτερη περίσταση με Χάκπο και Καντίογλου στο Euro 2024

Πριν από χρόνια βρίσκονταν στο ίδιο «στρατόπεδο». Έπαιζαν με την πορτοκαλί φανέλα. Τιμούσαν το εθνόσημο της Ολλανδίας. Τώρα, τα ημιτελικά του Euro 2024 θα έχουν θέση μονάχα για έναν. Οι Χάκπο και Καντιόγλου κάποτε πανηγύριζαν παρέα και τώρα θα κοντραριστούν το Σάββατο στα προημιτελικά του Euro 2024, στο ματς των «οράνιε» με τους Τούρκους. 



Κάποτε «συμμαχούσαν», τώρα είναι αντίπαλοι: Η ιδιαίτερη περίσταση με Χάκπο και Καντίογλου στο Euro 2024

Ο Χάκπο οδήγησε την Ολλανδία στους «8» του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έγινε ο ήρωας που αναζητούσε η εθνική ομάδα της χώρας και που έπρεπε να βρει, με δεδομένες τις κακές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων. 

Γκολ και ασίστ στους «16» με τους Ρουμάνους, συνολικά τρία τέρματα στη διοργάνωση για τον διεθνή άσο της Λίβερπουλ και τώρα η πρόκληση των προημιτελικών απέναντι στους Τούρκους. 

Στο Σαββατάτικο παιχνίδι, θα τεθεί αντιμέτωπος με ένα 24χρονο παιδί, με το οποίο έπαιζε στο παρελθόν για τον ίδιο σκοπό. Για το καλό της Ολλανδίας. Ο Φέρντι Καντίογλου είχε περάσει από τα τμήματα υποδομής των «οράνιε» από την ομάδα κ-16 έως και την κ-21, αλλά επέλεξε τελικά να εκπροσωπεί την Τουρκία σε ανδρικό επίπεδο. 

Το 2022 έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα με το τουρκικό εθνόσημο και ο χαφ της Φενέρμπαχτσε είναι από τους ποδοσφαιριστές που αξίζει να παρατηρεί κανείς στο Euro 2024. 

Η συνάντησή του με τον Χάκπο, ως αντίπαλοι πια, για μια θέση στους «4» της διοργάνωσης, αν μη τι άλλο φτιάχνει ακόμα ένα ιδιαίτερο στόρι από το τουρνουά της Γερμανίας. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης