«Μέχρι και ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, ήθελε να… περάσει ο Μέσι»: Η κίνησή του μετά το χαμένο πέναλτι! (vid)

Μία κίνηση που θα τη δεδομένη χρονική στιγμή έγινε viral, συνόδευσε το χαμένο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, στο Αργεντινή – Εκουαδόρ. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο γκολκίπερ Ντομίνγκεζ, που δεν πανηγύρισε την άστοχη εκτέλεση, αλλά πήγε και μίλησε στον σούπερ σταρ της «αλμπισελέστε»!



«Μέχρι και ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, ήθελε να… περάσει ο Μέσι»: Η κίνησή του μετά το χαμένο πέναλτι! (vid)

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα, το Εκουαδόρ πήγε να πραγματοποιήσει την «έκπληξη» του τουρνουά.

Απέναντι στην Αργεντινή, έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι και είδε τον Λιονέλ Μέσι να αστοχεί στην πρώτη εκτέλεση των «αλμπισελέστε». Εκεί όμως εμφανίστηκε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, και με δύο αποκρούσεις έστειλε την χώρα του στις «4» κορυφαίες ομάδες του Κόπα Αμέρικα.

Όλα αυτά τα γνωρίζετε. Τα έχετε διαβάσει πολλάκις από το πρωί. Το θέμα είναι όμως, τι ακριβώς συνέβη μετά το χαμένο πέναλτι του απόλυτου σούπερ σταρ της Αργεντινής, παρά την πρόκριση εν τέλει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Μέσι λοιπόν, πηγαίνει να εκτελέσει πρώτος. Έχει επιλέξει εξαρχής τι θέλει να κάνει. Θα κάνει… πανένκα. Θα «σκάψει» την μπάλα, θα έχει στείλει σε γωνία τον τερματοφύλακα και θα γίνει το 1-0.

Το πράττει πράγματι, αλλά η μπάλα περνά πάνω από το δοκάρι. Όλοι θεωρούσαν πως με κάποιον τρόπο, θα κατέβει απότομα. Δεν συμβαίνει. Ο Μέσι αστοχεί. Ο γκολκίπερ του Εκουαδόρ δεν μπορεί να το πιστέψει. Και για τον λόγο αυτόν, δεν έχει καν συναισθήματα.

Δεν πανηγυρίζει. Αποφασίζει να κάνει κάτι άλλο. Πλησιάζει τον Λιονέλ Μέσι και τον φιλάει. Τον παίρνει αγκαλιά, του δίνει ένα φιλί στο κεφάλι και τον στηρίζει. Γνωρίζει τι πίεση τον συνοδεύει. Στο τέλος της βραδιάς, ο Λιονέλ Μέσι κερδίζει και ο Ντομίνγκεζ από το Εκουαδόρ χάνει. Ουδεμία σημασία έχει για αυτόν. Η κίνησή του έγινε… viral, το ποδόσφαιρο ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτσι!

Δημήτρης Μανάκος