Η ρήτρα που «πρόδωσε» τα λάθη της Νόριτς; Deal – όνειρο για τον Χρήστο Τζόλη, που… σεβάστηκε πολύ τους Άγγλους!

Στην Κλαμπ Μπριζ συνεχίζει την καριέρα του ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τους Βέλγους και αποχαιρετά οριστικά τη Νόριτς και τον «Κάροου Ρόουντ». Αν αισθάνεται πως στην Αγγλία δεν τον πίστεψαν ποτέ, δεν έχει άδικο. Ακόμη και μετά την περσινή του σεζόν με την Φορτούνα στη Γερμανία. Ο ίδιος όμως, τους σεβάστηκε μέχρι τέλους. Και ίσως, η ρήτρα μεταπώλησης που ζήτησε η Νόριτς από την Μπριζ, να επιβεβαιώνει πως… κάπου έκανε λάθος!



Η ρήτρα που «πρόδωσε» τα λάθη της Νόριτς; Deal – όνειρο για τον Χρήστο Τζόλη, που… σεβάστηκε πολύ τους Άγγλους!

Πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με την Φορτούνα Ντίσελντορφ. «Αναγεννήθηκε» στη Γερμανία. Ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας και ο πρώτος σκόρερ της, με 22 γκολ σε 30 εμφανίσεις.

Η ομάδα του όμως, δεν κατάφερε να προβιβαστεί στην Bundesliga και έμοιαζε εξαρχής πολύ δύσκολο να διατηρήσει τον Χρήστο Τζόλη στο ρόστερ της. Και πράγματι, έτσι ήταν.

Με τη Νόριτς δεν τα βρήκε ποτέ και για μερικές εβδομάδες, όλοι περιμέναμε να δούμε τι αναμένεται να συμβεί με τον Έλληνα επιθετικό και τα «καναρίνια». Στην Αγγλία δεν έδειξαν ποτέ να τον πιστεύουν, ακόμη και μετά την χρονιά που πραγματοποίησε.

Και από τη δική του πλευρά όμως, ο Τζόλης έμοιαζε να μην θέλει να γυρίσει στο «Κάροου Ρόουντ». Η λύση ήταν μονόδρομος. Πώληση και ένα καλό deal, προκειμένου αμφότερες πλευρές να είναι ικανοποιημένες.

Η Κλαμπ Μπριζ μπήκε στη διεκδίκησή του και το project της κέρδισε τον Χρήστο Τζόλη. Φάνηκε διατεθειμένη να εκπληρώσει την επιθυμία της Νόριτς και η συμφωνία έκλεισε στα 6.5 εκατομμύρια. Ωστόσο, το βασικότερο όλων, έγκειται στο ποσοστό μεταπώλησης που ζήτησε η αγγλική ομάδα.

Εν τέλει, ίσως αντιλήφθηκε τα λάθη της και το τρομερό potential που έχει ο Έλληνας φορ. Ζήτησε λοιπόν αυτόν τον όρο και οι Βέλγοι τον αποδέχθηκαν. Και ποιος ξέρει… Ίσως αν ο Τζόλης δικαιώσει τις προσδοκίες που τον συνοδεύουν στο Βέλγιο, η Νόριτς να καλύψει το ποσό μεταγραφής του από τον ΠΑΟΚ. Είχε δώσει 11 εκατομμύρια άλλωστε και μέχρι και σήμερα, αποτελεί την ακριβότερη κίνηση στην ιστορία της. Ο όρος μπήκε λοιπόν στο νέο του συμβόλαιο. Ίσως, ο Χρήστος Τζόλης να «σεβάστηκε» τη Νόριτς, περισσότερο από ό,τι και η ίδια η ομάδα του…

Δημήτρης Μανάκος