«Τζουντ, θα έρθεις στην Ελλάδα;» - Γιατί ο Μπέλιγχαμ μπορεί να μην παίξει απέναντι στην Εθνική τον Νοέμβριο;

Πρέπει να εκτίσει την ποινή του σε ένα από τα παιχνίδια που θα δώσει η Αγγλία τον επόμενο έναν χρόνο. Και από την στιγμή που αυτό, θα λάβει χώρα στο Nations League, ίσως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ λείψει από την συνάντηση με την Ελλάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όλα είναι ανοιχτά, θετικό ότι η τιμωρία του δεν αφορά το EURO 2024!



«Τζουντ, θα έρθεις στην Ελλάδα;» - Γιατί ο Μπέλιγχαμ μπορεί να μην παίξει απέναντι στην Εθνική τον Νοέμβριο;

«Τυχερή» μπορεί να αισθάνεται η εθνική Αγγλίας, η οποία είδε την UEFA να αποφασίζει πως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση των προημιτελικών του EURO 2024 απέναντι στην Ελβετία.

Εξετάστηκε πολύ ο πανηγυρισμός του κόντρα στην Σλοβακία, δεν έπεισε ιδιαίτερα το επιχείρημα του «εσωτερικού χιούμορ», αναφορικά με την «χειρονομία» του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο Μπέλιγχαμ θα ξεκινήσει κανονικά στη φάση των «8» του τουρνουά.

Ωστόσο, του επιβλήθηκε πως θα χάσει αναγκαστικά ένα παιχνίδι της χώρας του, εντός των επόμενων 12 μηνών.

Και σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, αυτό αναμένεται να λάβει χώρα στο Nations League. Και όπως πιθανώς θα θυμάστε, τα «τρία Λιοντάρια» έχουν κληρωθεί να αντιμετωπίσουν και την Ελλάδα. Βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ με την Εθνική, τη Φινλανδία και την Ιρλανδία, και έχουν ως στόχο τον προβιβασμό στο League A, μετά τον προηγούμενο «υποβιβασμό» που υπέστησαν.

Τα δύο ματς με την Ελλάδα και την Ιρλανδία, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα, θεωρούνται τα πιο πιθανά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ώστε να εκτίσει ο Μπέλιγχαμ την «ποινή» του. Συνεπώς, αν δεν προκύψει κάτι άλλο εντός των επόμενων 12 μηνών, αναλογικά με την συμπεριφορά του, είναι πιθανό να τον δούμε να απουσιάζει απέναντι στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Δημήτρης Μανάκος