Απεριόριστος σεβασμός στον Πέπε: Πρόλαβε και σταμάτησε στο 91' τον νεότερο κατά 15 χρόνια, Τουράμ! (vid)

Είναι ορισμένες φορές που το μυαλό και η ψυχή «μιλούν» πιο δυνατά από το σώμα και παίρνουν τις αποφάσεις. Κάπως έτσι και ο Πέπε έβγαλε ψυχή και σωστό διάβασμα όταν τα έβαλε με τον κατά 15 χρόνια νεότερο και πολύ πιο φρέσκο στις καθυστερήσεις του προημιτελικού, Μάρκους Τουράμ. 



Απεριόριστος σεβασμός στον Πέπε: Πρόλαβε και σταμάτησε στο 91' τον νεότερο κατά 15 χρόνια, Τουράμ! (vid)

Στα 41 του, ο Πέπε έβαλε τα κλάματα για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Euro 2024. Βρέθηκε στο τουρνουά γνωρίζοντας τις δυσκολίες, έχοντας σκεφτεί πως ίσως η ηλικία του είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να τον ευνοήσει, αλλά έκανε τα πάντα και θα έχει να τη θυμάται αυτή τη διοργάνωση. 

Μπορεί να ολοκληρώθηκε η παρουσία των Πορτογάλων στα προημιτελικά με την ήττα στα πέναλτι από τους Γάλλους, όμως, ο πολύπειρος αμυντικός έκανε το καθήκον του. Υπερασπίστηκε φοβερά τη φανέλα με το εθνόσημο. Τίμησε την εθνική ομάδα. Και το έκανε με θετικότατες επιδόσεις και αντοχές στα μετόπισθεν. 

Ο τρόπος που κυνηγά στο 90' + 1' τον Μάρκους Τουράμ, που είναι 15 χρόνια νεότερος και έχει περάσει στο παιχνίδι πριν από λίγο, με τον Πέπε να ξαναπροσπαθεί μόλις του ξέφυγε ο Γάλλος και τελικά να τον προλαβαίνει για να διώξει την μπάλα και να το πανηγυρίσει σαν γκολ, είναι η αποτύπωση της νοοτροπίας του! 

Φοβερός...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης