Ο Μπενίτεθ τον ήθελε, η πατρίδα τον καλούσε πίσω: Η περίεργη σεζόν του Μικέλ Μερίνο στη Νιούκαστλ!

Ο ήρωας της Ισπανίας, ο άνθρωπος που την έστειλε στα ημιτελικά του Euro 2024 με γκολ στο 120' του προημιτελικού με τους Γερμανούς, είχε περάσει και για μόλις μια σεζόν από την Πρέμιερ Λιγκ! Έφτασε στο Νιούκαστλ... μετά βαΐων και κλάδων, ο Μπενίτεθ είχε ενθουσιαστεί, αλλά η μεταγραφή περιέργως δεν ευδοκίμησε. Αυτό είναι το θέμα της ημέρας με την παρέα της Interwetten.  



Ο Μπενίτεθ τον ήθελε, η πατρίδα τον καλούσε πίσω: Η περίεργη σεζόν του Μικέλ Μερίνο στη Νιούκαστλ!

Ο Μικέλ Μερίνο έγραψε ιστορία με το γκολ που πέτυχε στο φινάλε της παράτασης της αναμέτρησης της Παρασκευής κόντρα στους διοργανωτές.

Φοβερό άλμα, φοβερή κίνηση, απίστευτη στάση σώματος για να πάρει την κεφαλιά και να τη στείλει ακριβώς εκεί που έπρεπε, με τον Ρούντιγκερ να τον έχει ξεχάσει, να έχει θολώσει το μυαλό του και να φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάληξη της φάσης.

Γράφοντας το 2-1, ο Μερίνο πανηγύρισε όπως ο πατέρας του, στο ίδιο γήπεδο, τον Νοέμβρη του 1991, σε παιχνίδι της Οσασούνα κόντρα στη Στουτγκάρδη. Ήθελε να τον τιμήσει. Ήθελε να έχει αυτή τη στιγμή όλη δική του και του μπαμπά του.

 

 

Εν έτει 2024 και πιο συγκεκριμένα αυτές τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, όλα μοιάζουν ιδανικά για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή. Δεν ήταν καθόλου έτσι, όμως, το 2017, όταν αποφάσισε να μετακινηθεί από την Ντόρτμουντ στη Νιούκαστλ. Και αυτό θα εξετάσουμε έχοντας την Interwetten στην παρέα μας!

Ο Μικέλ Μερίνο συμπλήρωσε μόλις 25 συμμετοχές και είχε 1 γκολ στο σύντομο πέρασμά του από τον αγγλικό Βορρά. Μάλιστα, αυτό το ένα γκολ, ήταν μια κεφαλιά της τελευταίας στιγμής κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας! Όπως και τώρα απέναντι στους Γερμανούς!

Η μεταγραφή του από την Ντόρτμουντ αφορούσε δανεισμό, ωστόσο, έπειτα από πέντε παιχνίδια, ο Μπενίτεθ είχε ενθουσιαστεί τόσο που τον ήθελε κανονικά στο ρόστερ. Κι έτσι άλλαξε το στάτους του Μικέλ Μερίνο στις «καρακάξες» έπειτα από μόλις πέντε εμφανίσεις!

Μέχρι και την περίοδο των Χριστουγέννων ο Μερίνο απολάμβανε το χρόνο συμμετοχής του, όμως, στην έναρξη του 2018 τα πράγματα άλλαξαν και βρέθηκε στον πάγκο. Λέγεται πως άρχισε να του λείπει πολύ η πατρίδα του όσο αντιμετώπιζε δυσκολίες στην προσπάθεια να ξαναβρεθεί στα βασικά πλάνα του προπονητή του. Αντιμετώπισε κι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και η αποχώρηση από το Νιούκαστλ ήταν... μονόδρομος.

 

 

Όπως αναφέρει η Newcastle Chronicle, στο συμβόλαιο του παίκτη υπήρχε ειδικός όρος – όπως ακριβώς και στο deal της Ντόρτμουντ με τη Νιούκαστλ το 2017 – με πολύ χαμηλή ρήτρα αποδέσμευσης. Αυτός ο όρος και το ποσό που συμπεριλήφθηκε στο deal με την αγγλική ομάδα είχε χαρακτήρα make or break στις διαπραγματεύσεις κι έτσι οι «καρακάξες» αναγκάστηκαν να τον αποδεχθούν.

Η Σοσιεδάδ έκανε την πρότασή της και ο Μερίνο δεν είχε να σκεφτεί και πολλά. Μάζεψε αμέσως τα πράγματά του κι έφυγε από την Αγγλία έπειτα από μόλις μια σεζόν...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης