Ο «χορός» του Κριστιάνο για να ξεφύγει από το μαρκάρισμα και η κακή τροχιά της μπάλας (vid)

Το έψαξε, έβαλε τα πόδια του σε μόνιμη εγρήγορση, το μυαλό του να «στροφάρει» όσο ποτέ άλλοτε, αλλά δεν ήταν γραφτό του. Ο Κριστιάνο έμεινε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση με την εθνική Πορτογαλίας δίχως γκολ, αλλά έδειξε πως ακόμα και στα 39 του, δεν ξεχνά τους τρόπους που μπορεί να ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα με αδιάκοπη και απότομη κίνηση.  



Ο «χορός» του Κριστιάνο για να ξεφύγει από το μαρκάρισμα και η κακή τροχιά της μπάλας (vid)

Ο CR7 στο 6ο και τελευταίο Euro της καριέρας του, ήθελε πολύ να βοηθήσει την εθνική ομάδα της πατρίδας του να φτάσει μέχρι τέλους, αλλά η πορεία των Ιβήρων του Μαρτίνεθ ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά με την ήττα στα πέναλτι από τους Γάλλους.

Στη διαδικασία σκόραρε, όπως το έκανε στο ίδιο σημείο του αγώνα και απέναντι στη Σλοβενία, όμως, γκολ σε κανονική διάρκεια ή παράταση δεν πέτυχε. Και γι' αυτό ευθύνεται και ο Όμπλακ από το ματς των «16», που απέκρουσε το χτύπημα του Πορτογάλου από την άσπρη βούλα στο εξτρά ημίωρο.

Ο Κριστιάνο έδειξε και απέναντι στους Γάλλους πως μπορεί να μεγαλώνει, αλλά το πείσμα του και οι κινήσεις του στην περιοχή μπορούν ν' αποδειχθούν καθοριστικές. Και αν η μπάλα δεν είχε τροχιά με την οποία έφευγε πίσω από το σώμα και το βηματισμό του, ίσως ο εκ των κορυφαίων όλων των εποχών να είχε βρει το γκολ που έψαχνε.

Πάντως, τα πόδια του και οι ταχύτητες με τις οποίες μπορεί ν' αλλάξει κατεύθυνση και να κάνει ξεπέταγμα, ακόμα είναι στο υψηλότερο επίπεδο...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης