Γκάρεθ, τώρα θέλει τόλμη για να θυμάσαι αυτή την 100άρα...

Η Αγγλία οφείλει επιτέλους να κάνει παιχνίδι. Να δείξει γιατί διεκδικεί μια θέση στην 4άδα του Euro 2024. Και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση, αν θέλει να καταγράψει ως μια ευτυχισμένη ανάμνηση την 100άρα που θα σημειώσει στον προημιτελικό απέναντι στην Ελβετία...  



Γκάρεθ, τώρα θέλει τόλμη για να θυμάσαι αυτή την 100άρα...

Πρόκειται για τη μοναδική εθνική ομάδα από ευρωπαϊκή χώρα που φτάνει στους «8» για τέταρτο διαδοχικό μεγάλο τουρνουά. Και μπορεί όντως να μην έχει πείσει καθόλου η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το φετινό καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, αλλά η τύχη τής έκλεισε το μάτι. Απλά θα πρέπει να το καταλάβουν τα «τρία λιοντάρια», να το εκτιμήσουν αυτό και να επενδύσουν πάνω σε αυτό. Αλλιώς μπορεί πολύ εύκολα όλη η κατάσταση να γυρίσει μπούμερανγκ.

Αν το παιχνίδι με τους Σλοβάκους είχε ολοκληρωθεί 10 δευτερόλεπτα νωρίτερα, όλα θα ήταν αλλιώς. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας θα είχε επιστρέψει στα πάτρια εδάφη ως αποτυχημένη, αλλά με έναν πέρα ως πέρα δίκαιο αποκλεισμό από το Euro 2024 βάσει και της εικόνας που είχε εμφανίσει.

Τώρα, βρίσκεται στα προημιτελικά και ο Σάουθγκεϊτ θα καθίσει στην άκρη του πάγκου του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του για 100η φορά. Και θα πρέπει να διασφαλίσει πως όποτε θα θυμάται αυτό το προσωπικό του milestone με την εντυπωσιακή και ιδιαίτερη επίδοση, θα του έρχεται ευχάριστο συναίσθημα.

Ο ίδιος, λέει ότι θέλει η διαδρομή να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο.Και γι' αυτό ετοιμάζεται να τ' αλλάξει όλα. Και το σχηματισμό και τα πρόσωπα της ομάδας που θα παρουσιαστεί απέναντι στους Ελβετούς του Τσάκα, του Σερ και του Σακίρι. Για πρώτη φορά από τον τελικό του Euro 2020 θα εφαρμοστεί το 3-5-2. Και τώρα οι διεθνείς αισθάνονται πιο βαριές τις ευθύνες στους ώμους τους. Γιατί και ο Φόντεν μίλησε ειλικρινά για όσες οδηγίες του κόουτς δεν καταφέρνουν εκείνοι να βγάλουν στο χορτάρι... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης